Hlavní obsah

Jindřišek o jízdě Klokanů a své budoucnosti. Pokud skončím, od léta jdu k řemeslu, říká kapitán Bohemians

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je přírodním úkazem. Ve dvaačtyřiceti letech válí fotbalovou ligu, v pohodě stačí i mladíkům. Nedávné semifinále MOL Cupu na půdě Slavie s přehledem zvládnul kapitán Bohemians Praha Josef Jindřišek i s prodloužením. Klokany sice do finále nedovedl, nicméně v lize drží Pražané skvělé čtvrté místo a jsou blízko evropským pohárům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindřišek z Bohemians během utkání 19. kola Fortuna ligy se Spartou.

Článek

Cítíte, že jsou poháry blízko?

Kdyby nám někdo řekl před sezonou, že budeme bojovat do konce základní části o první šestku, a dokonce o pohárové umístění, asi bychom mu úplně nevěřili. Naším prvotním cílem bylo, abychom se vyhnuli boji o záchranu a pohybovali se v klidném středu tabulky. S tím, že se budeme chtít herně a výsledkově zlepšovat a pokusíme se dostat do horní poloviny. Teď hrajeme o evropské poháry, což je velký skok.

Co za ním stojí?

Máme zkušený tým, namixovaný mladou dravostí. Těžíme z loňské baráže, ve které jsme se semkli. Přesvědčili jsme se, že máme sílu, že můžeme hrát s každým. Což jsme dokázali i teď v MOL Cupu na Slavii. Jdeme správnou cestou. Pokud budeme všichni nadále makat, můžeme potrápit i první trojku.

Zažíváte po letech bojů o záchranu pohádku...

Tato sezona je pro Bohemku skvělá. V mém věku se na fotbal dívám jinak než dřív. Když se mi daří, jsem pochopitelně rád. Ale pokud bychom zároveň prohráli, pozitiva by to přebilo. Je pro mě přednější výsledek, úspěch týmu než úspěch individuální. Mužstvo je víc než jednotlivec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý a Josef Jindřišek po utkání 24. kola Fortuna ligy.

Už přebolelo vyřazení v semifinále MOL Cupu na Slavii, nad kterou jste ještě půl minuty před koncem vedli?

Jsme pořád zklamaní. Nicméně bychom byli naštvaní víc, pokud bychom hráli ve středu tabulky. Takhle jsme pořád ve hře o pohárová předkola v lize. Uvidíme, co přinese nadstavba. Samozřejmě bychom chtěli zůstat čtvrtí, abychom si mohli o poháry zahrát. Ale nespekuluju, kolik bodů nám bude stačit, tohle je ošidné.

V únoru vám bylo 42 let, po sezoně vám končí v Ďolíčku smlouva. Dáte ještě jeden rok na nejvyšší úrovni?

Momentálně řeším sezonu. Až skončí, začnu řešit s majitelem Bohemky, co dál. Pokud se daří a člověk pravidelně hraje, proč by neprodloužil. Jiné myšlenky ale má, když nehraje, což se mi stalo na začátku této sezony. S majitelem Bohemky to máme nastavené takto - pokud mě bude fotbal bavit, budu zdravý a budu stíhat, budeme smlouvu prodlužovat. Až mě bavit přestane, začneme se bavit jinak. Jsem ale v klidu, soustředím se jen na fotbal, a ne na to, co bude za čtyři měsíce. A kdybych náhodou skončil, vím, co budu od prvního července dělat. Řemeslo, instalatéřinu.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.