Hlavní obsah

Drama v Teplicích! Mistrovská Plzeň zachránila bod, v závěru přežila penaltu

Aktualizováno

Prvoligová obnovená premiéra trenéra Pavla Vrby na lavičce Baníku skončila drtivou porážkou. Ostravský celek v úvodním kole nového ročníku nejvyšší soutěže podlehl Sigmě Olomouc 0:3. Nováček z Brna obral o body favorizované Slovácko po remíze 2:2 a vítěze neměla ani bitva Zlína s Mladou Boleslaví (0:0). Mistrovská Plzeň prohrávala v Teplicích už o dvě branky, hosté ale dokázali srovnat na 2:2. Od porážky zachránil Viktorii gólman Staněk, který v úplném závěru zneškodnil penaltu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk chytá penaltu Jakuba Urbanece z Teplic během utkání 1. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Nováček z Brna hostil Slovácko. Mužstvo z Uherského Hradiště ve čtvrtek rozehraje 3. předkolo Evropské ligy v Istanbulu proti Fenerbahce a chtělo se na duel naladit bodovým ziskem. Nakonec musel favorit zachraňovat aspoň remízu, v Brně totiž dvakrát prohrával. Remízu Slovácku vystřelil v 71. minutě exsparťan Trávník.

Ostře sledovaná obnovená ligová premiéra kouče Pavla Vrby skončila pro známého trenéra fiaskem. Olomouc si totiž odvezla tři body za jasné vítězství 3:0. Hanáci přitom neporazili Baník v posledních osmi ligových soubojích. Nyní tedy bídná série skončila. "K vítězství nás dovedla aktivita a efektivita, vše podpořily skvělé individuální výkony Zorvana a Chytila," pochvaloval si v pozápasovém rozhovoru pro O2 TV Sport kouč Hanáků Václav Jílek.

Bílek neměnil základní věci, chce navázat na to, co Plzni přineslo titul, hodnotí Zdeněk Ščasný v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Mladá Boleslav sice v minulém soutěžním ročníku nad Zlínem dvakrát o gól vyhrála, na startu nové ligové sezony se však v duelu těchto celků fanoušci branky nedočkali a týmy si připsaly do tabulky po bodu.

Přímák s trenérem Zdeňkem Ščasným.Video: Sport.cz

Plzeňští šampioni v úterý deklasovali HJK Helsinky 5:0 a v součtu s venkovní výhrou 2:1 hladce postoupili do 3. předkola Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Michala Bílka ho rozehrají v úterý na hřišti moldavského Tiraspolu. Generálku Viktoria absolvovala v Teplicích a duel se rozhodně nevyvíjel podle jejích představ. Severočeši po dvou zásazích Urbance vedli už o dvě branky, pak ale přišel plzeňský finiš.

Mistrovský tým srovnal na 2:2 a čekalo se, zda v drtivém závěru vstřelí i vítězný gól. Ten ale mohl padnout na opačné straně, když Tepličtí v úplném závěru kopali penaltu. Tu ale Urbancovi Staněk zneškodnil a skóre už se neměnilo. Mistr tak odjel z Teplic s bodem za remízu.

Program 1. ligového kola
Sobota
Brno - Slovácko 2:2
Branky: 21. Ševčík, 32. Přichystal - 30. Holzer, 71. Trávník.
Zlín - Mladá Boleslav 0:0
Ostrava - Olomouc 0:3
Branky: 38. Chytil, 51. Chvátal, 79. Sedlák.
Teplice - Plzeň 2:2
Branky: 24. a 47. Urbanec - 58. Kliment, 71. Mosquera.
Neděle
16:00 Pardubice - České Budějovice
16:00 Jablonec - Bohemians
16:00 Hradec Králové - Slavia
19:00 Sparta - Liberec

Reklama

Související témata: