Hlavní obsah

Vrba začal v Baníku krutou prohrou. Tahle cesta k cíli, který máme, nevede, zlobil se

Očekáváný start Pavla Vrby na lavičce Baníku skončil průšvihem. A pořádným. Ostravští fotbalisté se proti Olomouci nedokázali prosadit v útoku, chybovali v obraně a prohrávali i boj o střed hřiště. Sigma byla na úvodní utkání sezony mnohem lépe nachystaná a z Ostravy si odvezla tři body za výhru 3:0. Vrba po utkání přiznal, že má obavy o to, v jakých patrech tabulky bude jeho Baník hrát. Kouč Sigmy Jílek ho litoval.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Vrba během úvodního kola ligy moc radosti neměl. Spíše se zlobil.

Článek

Baníkovci se po utkání zavřeli v kabině. A měli si co říct. Bodové plány na využití příznivého losu a čtyř domácích zápasů z prvních šesti kol, dostaly hned v prvním utkání sezony nečekanou trhlinu. „Řekl jsem hráčům, že pokud jsme před startem ligy mluvili o ambicích hrát o nejvyšší příčky, tak po dnešním zápase mám obavy, zda budeme vůbec hrát o střed tabulky. Pokud budeme hrát takový fotbal, můžeme na naše ambice rovnou zapomenout. Tahle cesta k cíli, který máme, nevede," nešetřil kritikou Vrba.

Baník si proti Sigmě téměř nevypracoval gólovku. Branku ohrozil až v závěru střídající Lukáš Budínský, jehož hlavičku ale brankář Sigmy Matúš Macík v pohodě zpacifikoval. „Olomouc byla jasně lepší a trestala nás za chyby, které jsme napáchali. Měli jsme dvě situace, kdy jsme mohli utkání zdramatizovat, ale Olomouc vyhrála zaslouženým rozdílem. Je vidět, že musíme pracovat úplně na všem," čertil se trenér Baníku.

Naopak olomoucký Václav Jílek mohl úsměvy prodávat. „Je to velká euforie. To utkání jsme zvládli bravurně. Není to náhodná výhra, byli jsme velmi dobře nachystaní. Věděli jsme, odkud může přijít nebezpečí a kde můžeme my zahrozit. K tomu se přidaly vynikající výkony Chytila a Zorvana," hledal důvody vítězství Jílek.

S pocity trenérského kolegy Pavla Vrby soucítil. „Raduji se z výhry, která byla zasloužená, ale zároveň tam trochu lítosti nebo soucitu s Pavlem je. Byl to pro oba velmi důležitý zápas a čekal jsem těžký boj v dobré atmosféře. Trochu jsem se obával, zda jej zvládneme mentálně. Ale je vidět, že už jsme dál než před rokem. Mužstvo je vyspělejší, nejsme už tak naivní, abychom se z atmosféry tady podělali," řekl Jílek.

Reklama