Hlavní obsah

Baník - Olomouc 0:3Vrbova obnovená premiéra na lavičce Baníku skončila drsnou porážkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Chytil 0 : 1
50. Chvátal 0 : 2
79. Sedlák 0 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Baníku Ostrava prohráli v sobotním duelu prvního kola nejvyšší soutěže doma se Sigmou Olomouc vysoko 0:3. V bitvě dvou bývalých trenérů Sparty tak měl jasně navrch Václav Jílek nad Pavlem Vrbou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Sigmy Olomouc se radují z prvního gólu v duelu s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Ostrava si v premiéře pod novým koučem Vrbou v úvodu na promoklém terénu vynutila tlak i pár nebezpečných centrů a z nich hlavně ten Šehičův pořádně protáhl gólmana Macíka. Sigma ale hru rychle vyrovnala a v 19. minutě si vypracovala první velkou šanci. Po centru z levé strany míč z první tečoval Růsek, balon křížně prošel brankovištěm a jen o pár centimetrů minul tyč.

Nasáklý trávník pak nadělal problémy i Sigmě. Macík neudržel skákavou střelu z dálky, ale dorážející Tijani jeho zaváhání nepotrestal. Za hostující obranou se v 34. minutě zčistajasna objevil Šehič, ale z nadějné situace levačkou minul.

V 38. minutě navíc stejný hráč u lajny propadl v souboji s Chvátalem, který rozehrál kombinaci, na jejímž konci stál Chytil. Jeho střela z velkého vápna možná i s jemnou tečí skončila v síti za Laštůvkou a Sigma vedla.

Hned v úvodu druhé půle se ocitl ve vyložené šanci Tijani, ale centr od levé lajny na malém vápně špatně trefil. Pak opět přišly chvíle Sigmy. Navrátil zblízka přestřelil, Chytilovi vyrazil ránu Laštůvka, ale v 50. minutě už ani on nedokázal zastavit volej Chvátala, který se o tyč odrazil do brány. Slovenský obránce se dočkal premiérového gólu v české lize.

Situaci Ostravy mohl ještě zhoršit Ventúra, Laštůvka na jeho přímý kop nereagoval, ale míč ke štěstí domácích těsně minul tyč. S blížícím se závěrem sláblo i ostravské odhodlání. Baník ještě mohl nakopnout střídající Budínský, ale z 10 metrů hlavičkoval nedůrazně a přímo do Macíkovy náruče.

Pak domácí inkasovali potřetí a bylo rozhodnuto. Hosté vybojovali míč na útočné polovině, střídající Sedlák postupoval sám na Laštůvku a v 79. minutě se trefil přesně k tyči. Ostravští utrpěli nejvyšší domácí ligovou porážku od listopadu 2018.

1. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Sigma Olomouc 0:3 (0:1)
Branky: 38. Chytil, 50. Chvátal, 79. Sedlák. Rozhodčí: Proske - Paták, Kotík - Ondráš (video). ŽK: Kuzmanovič, Pokorný, Fleišman - Chvátal, Zmrzlý. Diváci: 6698.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Frydrych, Pokorný, Fleišman - Klíma, Kuzmanovič (64. Budínský), Kaloč (83. Smékal), Tetour (64. Takács), Šehič (83. Buchta) - Tijani (53. P. Jaroň). Trenér: Vrba.
Olomouc: Macík - Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý - Navrátil (86. Matoušek), Ventúra (69. Sedlák), Růsek (78. Šíp), Breite (86. Poulolo), Zorvan - Chytil (69. Zifčák). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: