Hlavní obsah

Fotbalista Conde přestoupil ze Zlína do týmu švýcarského mistra Curychu

Fotbalisty Zlína opustila jedna z opor Cheick Oumar Conde. Jednadvacetiletý guinejský záložník přestoupil do FC Curych a s úřadujícím švýcarským mistrem podepsal smlouvu na čtyři roky. Oba kluby o transferu informovaly na svých internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Cheick Oumar Conde ze Zlína a Adam Hložek ze Sparty

Článek

Conde přišel do Zlína předloni v lednu z tehdy třetiligového Táborska a postupně se stal jednou z opor moravského týmu. V uplynulém ligovém ročníku, v němž "Ševci" obsadili 12. místo, zasáhl do 34 kol.

Celkem si Conde v nejvyšší soutěži připsal 65 startů, ve kterých zaznamenal tři asistence. Gól z pozice defenzivního záložníka nedal. V uplynulé sezoně byl třetí nejlepší v soutěži v počtu obranných soubojů. V minulosti se o něj zajímaly i elitní české kluby v čele s pražskou Slavií, nakonec ale míří do zahraničí. S Curychem ho čeká kvalifikace Ligy mistrů.

"Se srdcem a hlavou plnou emocí a krásných vzpomínek je čas se rozloučit. Chtěl bych poděkovat hlavně klubu za vše, co jsem se mohl naučit profesionálně i osobně. Začínám nový příběh," prohlásil Conde.

"Je to zajímavý transfer a taky signál pro ostatní, hlavně mladé hráče, že se dá jít ze Zlína i do zahraničí. Když tomu dají všechno, cestu mají otevřenou," doplnil generální manažer zlínského klubu Zdeněk Grygera.

Reklama

Související témata: