Hlavní obsah

Zlín našel náhradu za Fastav, bude se jmenovat jinak. Do zahraničí míří záložník Conde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem měsíce přijdou zlínští fotbalisté definitivně o finanční podporu firmy Fastav, která byla poslední roky titulárním partnerem prvoligového klubu. Podle generálního manažera Zdeňka Grygery se však Ševci v nadcházející sezoně nebudou muset uskrovňovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

V souboji (zleva) Lukáš Vraštil ze Zlína a sparťan Adam Hložek.

Článek

„Zhruba do týdne podepíšeme smlouvu s novým hlavním partnerem, s nímž jsme dosud nespolupracovali. Už dolaďujeme jen detaily. Odrazí se to i v novém názvu klubu. Díky tomu by náš rozpočet měl zůstat plus minus na stejné úrovni jako dosud. I v současné těžké době ho dokážeme naplnit," těší Grygeru.

Zlíňané si přilepší také prodejem jedné z dosavadních opor. Kromě obránců Vraštila (Olomouc) a Matejova (Brno), jimž vypršely smlouvy, chyběl totiž na pondělním zahájení letní přípravy i guinejský záložník Cheick Conde. „Je na odchodu do evropského zahraničního klubu, který ještě nechci jmenovat. Bude ale hrát předkolo Ligy mistrů. V úterý by se měl Condeho přestup definitivně doladit," prozradil Grygera. „Je vidět, že i ze Zlína je možné zrealizovat přestup do kvalitního klubu v cizině. Je to pobídka pro naše mladé hráče," má za to.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Cheick Oumar Conde ze Zlína po utkání se Slavií.

Zatím nechce spekulovat, jak dalece ovlivní podporu zlínského fotbalu nedávný sestup hokejových Beranů z extraligy. „Na nějaké hodnocení je ještě brzy. Zatím se zřejmě neděje nic zásadního. Cítím ale, že zájem o náš klub je poslední dobou docela značný. Ze dvou velkých sportů jsme zůstali v nejvyšší soutěži momentálně jen my, a tak budeme pochopitelně rádi, pokud díky tomu přitáhneme větší zájem sponzorů," přemítá Grygera.

Zlíňané testují třiadvacetiletého krajního obránce Slávika ze slovenského Trenčína, několik dalších fotbalistů by chtěli ještě přivést. Kromě náhrady za Condeho hledají především klasického hrotového útočníka, jakého po odchodu Poznara teď postrádají. Mohl by jím být Cicilia ze sousedního Slovácka, který v hradišťském klubu zatím nekývl na prodloužení kontraktu. „Máme ho v hledáčku. Bral bych ho," usmívá se kouč Zlína Jan Jelínek.

Mrzí ho, že se do přípravy týmu zatím nemůže zapojit talentovaný Tkáč, který v minulé sezoně patřil na podzim k hlavním oporám mužstva. „To mě hodně štve. Měl velmi dobře nastartovanou kariéru, avšak specifické zranění ho přibrzdilo. Momentálně je v rekondičním režimu. Raději už nebudu činit jakoukoliv prognózu, kdy by se měl vrátit na hřiště," říká Jelínek.

Reklama

Související témata: