Hlavní obsah

Fotbalisté Boleslavi začali přípravu s novými posilami i navrátilci z hostování

Se čtyřmi novými posilami a dvěma navrátilci z hostování zahájili fotbalisté Mladé Boleslavi letní přípravu. První trénink pod vedením kouče Pavla Hoftycha absolvovalo 25 hráčů. Středočeši o tom informovali na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zkušený Marek Matějovský bude i v nadcházející sezoně lídrem Mladé Boleslavi.

Článek

Vedení sedmého týmu uplynulé ligové sezony přivedlo během pauzy brankáře Martina Polačka, obránce Radka Látala, Denise Donáta a záložníka Denise Darmovzala. Z hostování se vrátili záložník Jakub Fulnek a Ladislav Krobot.

Na začátku přípravy nechyběl ani čtyřicetiletý záložník a kapitán Marek Matějovský, jenž v květnu prodloužil smlouvu o další rok. Z třetiligového B-týmu Mladé Boleslavi se k "áčku" připojili zadáci Matyáš Coňk a Hasan Jahič.

Středočechy naopak opustili David Douděra, Ewerton, Michal Hlavatý, Martin Sladký a Filip Horský. Budoucnost Kryštofa Obadala (Slavia) a Vojtěcha Smrže (Karviná), kteří v Mladé Boleslavi hostovali, se řeší stejně jako v případě Pavla Halouska a Milana Jiráska. Ti zase v minulém ročníku působili na Žižkově.

Foto: FK Mladá Boleslav

David Douděra odešel z Mladé Boleslavi.

Daniel Langhamer a Ladislav Mužík mají od mladoboleslavského vedení svolení hledat si angažmá jinde. Jakub Klíma, který dosud hostoval v Hradci, do východočeského klubu definitivně přestoupil.

Hoftychovy svěřence čeká před začátkem nové sezony nejvyšší soutěže osm přípravných zápasů, z toho dva na týdenním červencovém soustředění v Rakousku.

Reklama

Související témata: