Hlavní obsah

Fotbalisté Brna porazili v Tipsport lize Zlín, Teplice prohrály se Spartou B

Fotbalisté Brna zvítězili na úvod Tipsport ligy ve Zlíně 2:0. V druhém dnešním utkání tradičního přípravného turnaje, který se místo obvyklého lednového termínu hraje už na přelomu listopadu a prosince, podlehly Teplice druholigovému sparťanskému béčku 1:4.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Radost fotbalistů Zbrojovky Brno (ilustrační foto)

Článek

Brnu v úvodním utkání skupiny E chyběl nejlepší střelec ligového podzimu Řezníček, ještě více opor šetřil Zlín, který do druhé půle nasadil téměř výhradně mladíky. Skóre v souboji týmů z druhé poloviny tabulky nejvyšší soutěže otevřel ve 33. minutě Hladík a v 56. minutě přidal pojistku Nečas.

"Výsledek je pro nás sice nepříznivý, ale zápas v této fázi sezony pro nás určitě splnil svůj účel. Bylo to zajímavé utkání, které na rozdíl od ligy nebylo svázané taktikou, takže diváci viděli na obou stranách spoustu šancí i pohledných akcí. Soupeř byl produktivnější, na rozdíl od nás své dvě šance proměnil, proto vyhrál," citoval klubový web zlínského trenéra Víta Vrtělku.

Ani Tepličtí na Strahově proti sparťanské rezervě nenasadili hlavní opory a ze základní sestavy z posledního ligového utkání nehrál dokonce nikdo. Severočeši sice vstřelili úvodní gól, ale poté už dominovali Pražané.

Tradiční zimní turnaj se přesunul z obvyklého lednového termínu. Tipsport liga vyplní devítce z 16 účastníků domácí ligy část dlouhé pauzy poté, co podzimní část kvůli mistrovství světa v Kataru skončila před polovinou listopadu. Celkem 20 účastníků je rozděleno do pěti čtyřčlenných skupin, 26. ročník vyvrcholí 10. prosince.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport liga:
Skupina E:
Trinity Zlín - Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)
Branky: 34. Hladík, 56. Nečas.
Zlín - I. poločas: Dostál - Reiter, Didiba, Jura, Bartošák - Vukadinovič, Kulíšek, Janetzký, Hellebrand, Dramé - Kovinič.
II. poločas: Dostál - Polášek, Didiba, Němeček, Jura - Hamalčík, Bužek, Hrdlička, Švach, Číž - Silný. Trenér: Vrtělka.
Brno: Hrubý - Hlavica, Štěrba, Divíšek - Nečas, Texl (64. Endl), Blecha, Granečný (78. Vantuch) - Přichystal (64. Holásek), Hladík, Alli (64. Hlucháň). Trenér: Dostálek.
Skupina C (Praha-Strahov):
FK Teplice - Sparta Praha B 1:4 (1:2)
Branky: 22. Chaloupek - 61. a 63. Váňa, 28. Cissé, 29. Turyna.
Sestava Teplic: Němeček - Chaloupek, Lukáš (46. Nsunzu), Cykalo - Kodad, Mareček, Čišovský, Hadinec (46. Emmer) - Procházka (65. Beránek) - Vachoušek, Čerepkai (65. Yasser). Trenér: Jarošík.

Reklama