Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Varnsdorf 6:1Fotbalisté Budějovic remizovali s Krasnodarem, Boleslav i Hradec vysoko vyhrály

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali v přípravném utkání s Krasnodarem 2:2. Mladá Boleslav rozstřílela druholigový Varnsdorf 6:1. Nováček nejvyšší soutěže Hradec Králové si stejným poměrem poradil s divizním Štětím a vyhrál i čtvrtý přípravný duel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi oslavuje gól

Článek

České Budějovice vedly zásluhou Mihálika, ale desátý tým uplynulé sezony ruské ligy ve druhém poločase stav otočil. Remízu zařídil Dynamu nigerijský útočník Bassey. Rakouské soustředění zakončí Jihočeši v pátek proti kyperskému Pafosu.

"V prvním poločase jsme hráli velice slušně a byly tam pasáže, se kterými jsem byl velmi spokojený. Dali jsme branku a měli jsme i další šance. Náš výkon v prvním poločase snesl opravdu přísné měřítko," citoval web Dynama trenéra Davida Horejše.

"Po přestávce jsme chtěli hru více kontrolovat, což se nám i dařilo. Jenže pak jsme dostali takovou zbytečnou branku a soupeř pak dal i gól na 2:1. Jsem moc rád, že jsme ale skóre dorovnali a uhráli remízu," prohlásil Horejš, jehož svěřenci v úvodním přípravném duelu podlehli Dynamu Moskva 0:4.

Mladá Boleslav vedla po prvním poločase 2:0 zásluhou Ladry a Fily. Krátce po změně stran se prosadili opět Ladra, Škoda a Dominik Mašek. Konečné skóre v závěru stanovil Stránský. Středočeši neprohráli v přípravě pátý ze šesti zápasů. V sobotu mužstvo trenéra Karla Jarolíma vyzve v generálce před startem sezony nejvyšší soutěže jiný druholigový celek Žižkov.

Za Hradec Králové se v úvodním dějství dvakrát mezi střelce zapsal Vašulín. Třetí gól přidal Rezek a v závěru skórovali Donát, Záviška a Kubala. Posledním testem před začátkem ligového ročníku bude pro "Votroky" sobotní souboj s druholigovou Chrudimí.

"Tento týden náš trenérský štáb cítil, že je před generálkou s Chrudimí potřeba sehrát tréninkové utkání s mužstvem nižší kategorie. Museli jsme si máknout, abychom houževnatého soupeře zdolali. Přineslo nám to, co jsme si představovali," řekl klubové televizi kouč Miroslav Koubek.

Přípravná fotbalové utkání:
Mladá Boleslav - Varnsdorf 6:1 (2:0)
Branky: 22. a 48. Ladra, 30. Fila, 50. Škoda, 84. D. Mašek, 89. Stránský - 80. Ondráček.
Mladá Boleslav: Halouska - D. Douděra, Suchý (63. Šimek), Karafiát (70. Plechatý), Preisler (70. Píchal) - Skalák (70. Jurásek), Dancák (63. D. Mašek), Matějovský (46. Smrž), Ladra - Škoda (63. L. Mašek), Fila (46. Stránský). Trenér: Jarolím.
FC Hradec Králové - SK Štětí 6:1 (2:1)
Branky: 24. a 40. Vašulín, 64. Rezek, 84. Donát, 84. Záviška, 90+4. Kubala - 27. Čada.
Sestava Hradce Králové: Vízek (46. Fendrich) - Mejdr (46. Čech), Donát, Klíma, Urma (46. Novotný) - Soukeník (46. Král), Rada (46. Kateřiňák) - Rezek, Dvořák (46. Kejř), Vlkanova (46. Záviška) - Vašulín (46. Kubala). Trenér: Koubek.
FK Krasnodar - Dynamo České Budějovice 2:2 (0:1)
Branky: 57. Sulejmanov, 71. Spercjan - 7. Mihálik, 82. Bassey.
Sestava Č. Budějovic: Vorel - Čolič (70. Novák), Havel, Králik, Skovajsa (70. Sladký) - Čavoš, Hellebrand - Mihálik (80. Bassey), Hora (83. Talověrov), Mršič (63. Javorek) - Škoda (63. Brandner). Trenér: Horejš

Reklama