Hlavní obsah

Fotbalisté Českých Budějovic chtějí zopakovat umístění z minulých sezon

Bez šesti hráčů širší sestavy z minulé sezony vstupují do nového ročníku prvoligoví fotbalisté Dynama České Budějovice. Mužstvo chce i tak navázat na umístění z posledních ročníků, kdy se vyhnulo bojům o záchranu. Novinářům to dnes řekli zástupci klubu na tiskové konferenci. V minulé sezoně skončilo Dynamo na 10. místě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Českých Budějovic Jozef Weber

Článek

Po minulé sezoně tým opustili brankář Vojtěch Vorel, obránce Pavel Novák, záložníci Matěj Valenta, Patrik Brandner, Mick van Buren a Štefan Mihálik. "O některých hráčích jsme věděli, že u nás nebudou pokračovat, proto jsme hledali typologicky podobné posily," uvedl trenér Českých Budějovic Jozef Weber. Ten na lavičce nahradil Davida Horejše, který na jihu Čech po sedmi letech skončil.

Podle Webera se povedlo tým vhodně doplnit novými hráči. "Potvrzuje to (záložník) Roman Potočný, kterého znám dlouhou dobu. Dále přišel (záložník) Jakub Švec, což je rychlostní typ jako například Van Buren nebo Brandner. Další posila (záložník) Jakub Grič, který má všechny předpoklady nahradit Valentu," řekl Weber.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Tisková konference fotbalového klubu SK Dynamo České Budějovice před začátkem sezony první ligy, 27. července v Českých Budějovicích. Milan Čadek, sportovní ředitel.

Vedle nich České Budějovice získaly útočníka Tomáše Zajíce a obránce Davida Broukala. Dále se obránce Martin Sladký, brankáři Matěj Luksch, Martin Janáček a záložník David Krch vrátili z hostování.

"Chceme se vyhnout bojům o záchranu. Nebudu tady říkat nějaké velkohubé cíle, ale snad poprvé v kariéře trénuji mužstvo, které nemá nikoho na hostování, což je velmi pozitivní. Budeme pracovat na tom, abychom se třeba dostali ještě výš, ale vše se ukáže na hřišti," uvedl Weber.

České Budějovice z šesti přípravných zápasů jen jednou prohrály. Zvítězily například nad bundesligovým Augsburgem. Na úvod sezony se Jihočeši představí na hřišti Pardubic a v prvních třech domácích zápasech je čekají Sparta, Slovácko a Plzeň, které nastupují v evropských pohárech.

"Nemáme z toho losu obavy, ale neříkám, že nemáme respekt, což je velký rozdíl. Mužstvu věříme, nebudeme přece panikařit, víme, na co máme. Navíc z mé zkušenosti, když hraje mužstvo jako Budějovice nebo Boleslav proti Spartě, tak je to svátek a týmy se umí na taková utkání vyhecovat," uvedl Weber.

Reklama

Související témata: