Hlavní obsah

Č. Budějovice - Jablonec 2:0Fotbalisté Českých Budějovic porazili Jablonec a poprvé na jaře zvítězili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Čolič 1 : 0
43. Škoda 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic ve 25. kole první ligy porazili Jablonec 2:0 a poprvé v jarní části sezony zvítězili. Domácí oba góly vstřelili v první půli, když se trefili Benjamin Čolič a Michal Škoda. Jihočeši poskočili na sedmé místo, Jablonec po zimní pauze v nejvyšší soutěži poprvé prohrál a je třináctý.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Hráči Českých Budějovic oslavují gól proti Jablonci.

Článek

Budějovicím vyšel perfektně vstup do utkání a už v páté minutě se dostaly do vedení. Čolič si na pravé straně vyměnil míč s Mihálikem a napálil prudkou přihrávku do pokutového území, která však rovnou skončila za zády jabloneckého brankáře Hanuše.

Hostům chvíli trvalo, než se po obdrženém gólu vzpamatovali. Ale v 18. minutě se dostali do solidní šance, jenže Černák mířil nepřesně. O chvíli později mohlo Dynamo přidat druhý gól. Mihálik využil nedůrazné hry jablonecké defenzivy, snadno se dostal k míči a těsně za hranicí pokutového území vystřelil. Jeho ránu Hanuš jen vyrazil před sebe a dobíhající Škoda v jasné příležitosti zamířil vedle.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Zleva Tomáš Smejkal z Jablonce a Mick van Buren z Českých Budějovic.

Zkušeného útočníka však promarněná šance dlouho nemusela mrzet. Před koncem první půle se totiž už gólově prosadil. Ve 43. minutě totiž opět zaváhala jablonecká obrana, když nechala Skovajsův dlouhý pas propadnout na Van Burena. Českobudějovický záložník přihrál zpět proti noze naběhnutého Škody, jenž ranou do odkryté branky skóroval.

Severočeská letargie pokračovala i ve druhé půli. Domácí už hráli více obezřetněji a v klidu si hlídali dvougólový náskok. Jablonec se pokusil o pár náznaků útočných akcí, ale žádnou z nich nedotáhnul do konce. Navíc v 57. minutě přišel o zraněného brankáře Hanuše a utkání musel dochytat náhradník Hrubý.

Jihočeši mohli navýšit své vedení v závěru utkání. V 90. minutě ale Van Buren ve velké šanci zamířil vedle a nepřesně zakončoval v nastaveném čase i Mihálik.

České Budějovice vyhrály teprve druhý z posledních osmi ligových zápasů s Jabloncem. Dynamo potvrdilo sílu na domácím hřišti, kde v této sezoně získalo 26 z celkových 32 bodů.

25. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Jablonec 2:0 (2:0)
Branky: 5. Čolič, 43. Škoda. Rozhodčí: Batík - Mokrusch, Dobrovolný - Zelinka (video). ŽK: Valenta, Van Buren (oba Č. Budějovice). Diváci: 2854.
Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Králik, Havel, Skovajsa - Valenta, Hora - Van Buren (90. Tolno), Škoda (68. Hais), Brandner (76. Čavoš) - Mihálik. Trenér: Horejš.
Jablonec: Hanuš (57. Hrubý) - Štěpánek (32. Vošahlík), Martinec, Kubista, Černák - Hübschman - Pleštil (73. Kinčl), Považanec, Houska, Smejkal (73. Nykrín) - Silný. Trenér: Rada.

Reklama