Hlavní obsah

Sparta Praha - Stuttgart 2:0Fotbalisté Sparty zdolali Stuttgart, Hradec a Bohemians v přípravě nevyhráli

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty porazili na soustředění ve španělské Marbelle bundesligový Stuttgart 2:0. Naopak Hradec Králové ani Bohemians 1905 v přípravných utkáních v Turecku nevyhráli. Východočeši podlehli poslednímu týmu polské ligy Legnici 1:3, Pražané hráli s ázerbájdžánským Sabailem bez branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske v akci. Archivní foto

Článek

Sparta proti aktuálně šestnáctému týmu německé ligy odehrála oba poločasy v odlišné sestavě. V dresu letenského celku se představili i noví hráči Kamenovič, Mabil a Kairinen. Svěřenci trenéra Priskeho šli do vedení ve 14. minutě, kdy si dal vlastní gól Anton. Krátce po přestávce se "nůžkami" prosadil Haraslín.

Pražané sehrají v pondělí další přípravný zápas se Salcburkem, o pět dní později je na Letné čeká generálka před startem jarní části nejvyšší soutěže s druholigovým Norimberkem.

Hradec Králové prohrál i druhý zápas v lednové přípravě po nedělním nezdaru se Slavií (0:1). "Votroci" prohrávali od osmé minuty po trefě Henríqueze. Krátce po změně stran vyrovnal z penalty Dvořák, jenže v rozmezí 77. a 79. minuty dvakrát skóroval Zapolnik. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se za týden představí proti druholigové Lechii Gdaňsk.

Vítězové podzimního přípravného turnaje Tipsport ligy Bohemians nenavázali proti Sabailu na výhru 5:0 z minulého týdne proti B-týmu pražské Dukly. Vršovický celek ještě na soustředění v Turecku čeká polský Zaglebie Lubin, rumunský Sepsi a srbský Radnički Niš.

Přípravné fotbalové utkání v Beleku (Turecko):
Hradec Králové - Legnica 1:3 (0:1)
Branky: 51. Dvořák z pen. - 77. a 79. Zapolnik, 8. Henríquez.
Sestava Hradce: Vízek - Harazim (46. Kodeš), Čech, Leibl (46. Kutík) - Gabriel, Smrž (76. Rybička), Rada (46. Kučera), Novotný (46. Ryneš) - Trusa (46. Hájek), Pudhorocký (46. Dvořák) - Matěj Koubek (46. Jurčenko). Trenér: Miroslav Koubek.
Přípravné fotbalové utkání
Bohemians Praha 1905 - Sabail 0:0
Sestava Bohemians:
I. poločas: Valeš - Jindřišek, Křapka, Vondra - Mužík, Novák, Kadlec, Hála, Nový - Drchal, Prekop.
II. poločas: Soukup - Hůlka, Petrák, Vilotič - Köstl, Morávek, Jánoš, Kovařík - Matoušek, Čermák - Puškáč. Trenér: Veselý.
Přípravné fotbalové utkání v Marbelle (Španělsko):
Sparta Praha - Stuttgart 2:0 (1:0)
Branky: 13. vlastní Anton, 48. Haraslín.
Sestava Sparty:
I. poločas: Kovář - Mejdr, Vitík, Panák, Kamenovič - Höjer, Jankto, Pavelka (36. Sadílek), Daněk, Minčev - Čvančara.
II. poločas: Vorel - Wiesner, Vydra, Sörensen, Zelený - Goljan, Mabil, Sadílek, Kairinen, Haraslín - Kuchta. Trenér: Priske.

Reklama

Související témata: