Hlavní obsah

Karviná - Hradec 1:1Fotbalisté Karviné a Hradce v lize i podruhé remizovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Dvořák 0 : 1
24. Sinjavskij 1 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Karviné ve druhém kole první ligy doma remizovali s nováčkem Hradcem Králové 1:1. Skóre pro hosty otevřel hned v páté minutě Pavel Dvořák, o vyrovnání se ještě v úvodním poločase postaral Vlasij Sinjavskij. Východočeši měli víc šancí, ale oba týmy si připsaly druhou remízu v nové sezoně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vlasij Sinjavskij z Karviné překonává Viléma Fendricha v brance Hradce Králové. K této akci přihlíží hradecký záložník Petr Kodeš.

Článek

Ligový nováček měl podobně jako při premiéře před týdnem proti Bohemians skvělý start do zápasu a rychle se ujal vedení. Už v páté minutě rozehrál Rada přímý kop, Mejdr hlavou prodloužil k Dvořákovi a nejzkušenější hráč hostí s více než dvěma sty ligovými starty z otočky poslal míč do sítě. Z ligového gólu se radoval po třech letech, ten poslední vstřelil shodou okolností také v Karviné, ještě ve službách Olomouce.

Vzápětí šli dva Východočeši na karvinskou branku, ale Vašulín šanci promarnil. Mohlo je to mrzet, protože stejně jako v prvním kole i tentokrát o vedení přišli. Nejprve byl blízko k vyrovnání útočník Papadopulos, jehož hlavička v pádu mířila těsně vedle tyče. Ve 25. minutě hradecký obránce Kodeš chtěl hlavičkovat do rukou svého gólmana, ale Sinjavskij jeho úmysl vystihl a vybíhajícího Fendricha šikovně obstřelil. Estonský záložník si ve druhém zápase nového ročníku připsal druhý gól.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Souboj zleva Jakuba Klímy z Hradce Králové a Jeana Mangabeiry z Karviné.

"Bylo to bojovné utkání, hodně soubojů. Soupeř hrál organizovaně a agresivně. Vyrovnávací gól nám spadl do klína, hra se začala překlánět na naši stranu," řekl karvinský kouč Jozef Weber na on-line tiskové konferenci.

Domácí i dále poměrně snadno pronikali do mezer v hradecké obraně. Ve 42. minutě se Čmelík po dlouhém nákopu řítil sám na branku, ale Urma se stihl vrátit a ve skluzu v poslední chvíli střelu zblokoval.

Po změně stran ale byli hosté jasně lepším týmem a měli několik šancí. Jen během osmi úvodních minut Prekop těsně minul branku, Vašulín trefil tyč a Urmovu vyloženou šanci zmařil brankář Neuman. Karvinský gólman svůj tým podržel i při dalším Vašulínově brejku a několikrát ukázal, proč se z pozice trojky v minulém ročníku posunul na jedničku mezi tyčemi.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek dostává žlutou kartu od hlavního rozhodčího Ondřeje Cieslara.

Jen během osmi úvodních minut Prekop těsně minul branku, Vašulín trefil tyč a Urmovu vyloženou šanci zmařil brankář Neuman. Karvinský gólman svůj tým podržel i při dalším Vašulínově brejku a několikrát ukázal, proč se z pozice trojky v minulém ročníku posunul na jedničku mezi tyčemi.

"Kluci hrají ligu prvně, jsou možná v šanci vystresovaní a podlehnou tlaku. Ale je důležité, že si šance vytvoříme a příště už je třeba dáme," komentoval neproměněné příležitosti Koubek.

Domácí se k ničemu nedostali a z tribun brzy slyšeli pískot. Ani opakované střídání v karvinském týmu obraz hry příliš nezměnilo. Jen hradecká útočná aktivita v závěru opadla a zápas dospěl do remízového konce. "Votroci" na třetí pokus v nejvyšší soutěži se slezským soupeřem bodovali.

MFK Karviná - FC Hradec Králové 1:1 (1:1)
Branky: 25. Sinjavskij - 5. Dvořák
Rozhodčí: Cieslar - Kotík, Podaný - Proske (video). ŽK: Tavares - Klíma, Prekop, Urma, Koubek (trenér). Diváci: 2053
Karviná: Neuman - Křapka, Santos, Buchta, Bartošák - Mangabeira, Nešický (46. Tavares) - Čmelík, Qose (74. Stropek), Sinjavskij (63. Jurásek) - Papadopulos (74. Zych). Trenér: Weber
Hradec: Fendrich - Mejdr, Donát, Klíma, Urma - Kodeš, Rada - Prekop (80. Rezek), Dvořák (90. Soukeník), Vlkanova (86. Harazim) - Vašulín. Trenér: Koubek

Reklama