Hlavní obsah

Liberec - Příbram 2:0Fotbalisté Liberce porazili v úvodu přípravy Příbram, Boleslav zdolala Táborsko

Fotbalisté Liberce porazili v úvodním utkání letní přípravy druholigovou Příbram 2:0. V sobotním finále turnaje v Benátkách nad Jizerou se utkají s Mladou Boleslaví, která zdolala jiný celek z druhé nejvyšší soutěže Táborsko 3:2. Jediný nováček první ligy Karviná si stejným poměrem poradila se slovenským týmem Podbrezová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christian Frýdek na archivním snímku

Článek

Slovan proti Příbrami, která v červnu neuspěla v baráži o první ligu, rozhodl o vítězství už v prvním poločase. Severočechy poslal do vedení v páté minutě Frýdek z penalty, poté zvýšil Horský. Do druhého poločasu obměnil trenér Liberce Kozel téměř kompletní jedenáctku.

Mladá Boleslav vstřelila první gól ve 42. minutě zásluhou Stránského, po změně stran jí zajistil dvougólový náskok Mareček. Za Táborsko snížil Kalousek, ale Jawo v 80. minutě proměněnou penaltou přinesl Středočechům uklidnění. V závěru stanovil konečný výsledek Zeman.

V utkání Karviná - Podbrezová padly všechny branky v úvodním dějstvím. Slovenský celek dvakrát vedl, na jeho úvodní trefu nejprve odpověděl Ezeh a v závěru prvního poločasu obrátili skóre z 1:2 na 3:2 Rezek a Moses.

Přípravná fotbalová utkání:
Liberec - Příbram 2:0 (2:0)
Branky: 5. Frýdek z pen., 18. Horský.
Sestava Liberce:
I. poločas: Hasalík - Lehoczki, Chaluš, Pourzitidis - Ghali, Varfolomejev, Hudák, Frýdek, Preisler - Horský, Kulenovič.
II. poločas: Hasalík - Lehoczki, Prebsl, Govaers - Polyák, Doumbia, Višinský, Lexa, Mikula - Rondič, Rabušic. Trenér: Kozel.
Karviná - Podbrezová 3:2 (3:2)
Branky: 11. Ezeh, 44. Rezek, 45. Moses - 9. Galčík, 17. Paraj.
Sestava Karviné:
I. poločas: Ciupa - Hošek, Bederka, Žídek, Galus - Moses, Boháč - Rezek, Bartl, Antovski - Ezeh.
II. poločas: Mrózek - Hošek (61. Mikuš), Krčík, Kauan, Galus (61. Motyčka) - Žák, Traore - Memič, Málek, Papalele - Vinicius. Trenér: Hejdušek.

Reklama

Související témata: