Hlavní obsah

Velký comeback! Ondrášek se po 11 letech vrací do Českých Budějovic

Aktualizováno

Fotbalista Zdeněk Ondrášek se po 11 letech vrátil do Českých Budějovic. Čtyřiatřicetiletý útočník a sedminásobný reprezentant po konci ve Wisle Krakov přišel do Dynama jako volný hráč a podepsal s ním dvouletou smlouvu. Jihočeši o tom informovali na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Ondrášek během utkání Ligy národů.

Článek

Strakonický rodák odešel v roce 2012 z Českých Budějovic do norského Tromsö. Poté působil ve Wisle, Dallasu, Plzni, rumunském týmu FCSB a opět v krakovském celku. V české lize odehrál 112 zápasů a vstřelil v nich 28 gólů, v české reprezentaci skóroval dvakrát.

"Vracím se se zkušenostmi, které jsem ve světě nasbíral. Nejen fotbalovými, ale i životními. Rád se o ně podělím s mladými hráči, chci jim pomoct připravit se na fotbalový život. A samozřejmě chci dát Dynamu to nejvíc, co budu moct. Chci dělat lidem radost," řekl Ondrášek, který za Dynamo opětovně nastoupí už v sobotním přípravném utkání s Juniorem Strakonice.

České Budějovice v uplynulé ligové sezoně vypadly v semifinále nadstavbové skupiny o umístění s Libercem a obsadily 10. příčku. Jihočeši začnou nový ročník nejvyšší soutěže 23. července na hřišti Slovácka.

Reklama