Hlavní obsah

Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili přípravu i s útočníkem Jawem

Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili zimní přípravu i s novou posilou Laminem Jawem. Informovali o tom na klubovém webu. Gambijskému útočníkovi vypršela ve Zlíně na konci prosince smlouva. S týmem začal trénovat i nigerijský křídelník Dele Israel z lotyšského klubu Daugavpils. Svěřenci trenéra Pavla Hoftycha se během čtyřtýdenní přípravy před zahájením jarní části první ligy utkají i s osmifinalistou Ligy mistrů Lipskem.

Foto: fcfastavzlin.cz

Lamin Jawo v zápase Zlína s Baníkem Ostrava.

Článek

Středočeši odehráli poslední duel v nejvyšší soutěži 12. listopadu, ale účastí v Tipsport lize si podzimní část sezony protáhli až do 9. prosince. Během volna měli hráči individuální plán pro rozvoj kondice.

"Zimní příprava je tentokrát atypická. Osobně se domnívám, že v Mladé Boleslavi máme výhodu, že při minimálních kádrových změnách známe schopnosti většiny hráčů i celého týmu," řekl pětapadesátiletý Hoftych.

Sedmadvacetiletý Jawo byl v podzimní ligové části se třemi brankami nejlepším střelcem předposledního Zlína. Dele už za Mladou Boleslav nastoupil v posledním utkání Tipsport ligy proti druholigovému Varnsdorfu. "K dramatické obměně jako v loňském létě nedochází. Tým zůstává pohromadě, pouze ho doplňujeme," konstatoval Hoftych.

Šestý celek tabulky absolvuje přípravu na rozdíl od řady jiných klubů v domácích podmínkách. "Při plánování zimního přípravného období jsme vycházeli z toho, že kdyby naše liga začínala v polovině února, bylo by potřeba na deset dnů vycestovat za přírodní trávou a kvalitními soupeři, ale v přípravě trvající necelý lednový měsíc zahraniční soustředění chybět nebude. Tuzemské počasí nám přeje, a tak po dvou dnech na umělé trávě budeme do středy trénovat i hrát na přírodním trávníku," uvedl Hoftych.

Jeho svěřenci se v přípravných zápasech utkají s druholigovým Táborskem a Banskou Bystricí. Nejprve se ale 14. ledna představí na hřišti třetího celku německé ligy Lipska, které na přelomu února a března vyzve v osmifinále Ligy mistrů obhájce anglického titulu Manchester City.

"Veřejnost možná s obavami očekává, že budeme snadným sparingpartnerem soupeři, pro kterého je duel s námi poslední přípravou pro úvodní bundesligový mistrák proti mnichovskému Bayernu. Hráčům jsem však řekl, že jestli někdo z nich sní o přestupu do Bayernu, Lipska, či jiného bundesligového klubu, bude mít šanci se ukázat. Jinak pro nás platí, že potřebujeme absolvovat těžké přípravné utkání, neboť nás čeká těžká jarní liga," prohlásil Hoftych.

Mladá Boleslav zahájí jarní část nejvyšší soutěže 29. ledna doma proti nováčkovi z Brna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články