Hlavní obsah

Plzeň - Táborsko 3:0Fotbalisté Plzně porazili Táborsko a vyhráli i čtvrtý přípravný zápas

Fotbalisté Plzně vyhráli i čtvrtý přípravný zápas před novou sezonou. Úřadující český mistr porazil před odjezdem na soustředění do Rakouska druholigové Táborsko 3:0, všechny branky vstřelil až po přestávce. Potřetí se v rámci letní přípravy trefila nová útočná posila Viktorie Jan Kliment.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Jan Kliment (vlevo) se v souboji o míč přetlačuje s bratislavským Richardem Križanem. Ilustrační foto.

Článek

Trenér Západočechů Michal Bílek znovu rozdělil hráče v obou poločasech do dvou jedenáctek. Pouze Janošek, který netradičně nastoupil na stoperu, odehrál necelou hodinu a brankář Jedlička vydržel mezi tyčemi celých 90 minut.

Přestože Viktoria nastoupila v papírově silnější sestavě v první půli, brankově se prosadila až po změně stran. Skóre otevřel Trusa a další dva góly dal favorit svěřencům trenéra Kováče v poslední desetiminutovce. Po Mihálikově akci si nejprve vstřelil vlastní branku Bezpalec a z podobné situace pak vzápětí zvýšil na 3:0 Kliment.

Plzeň předtím v rámci letní přípravy porazila Klatovy 6:0, Karlovy Vary 9:0 a Slovan Bratislava 3:1. Další tři zápasy už čekají Viktorii, která se chystá na 2. předkolo Ligy mistrů, na kempu v Rakousku.

Přípravné fotbalové utkání:
Viktoria Plzeň - Táborsko 3:0 (0:0)
Branky: 48. Trusa, 80. vlastní Bezpalec, 82. Kliment.
Sestava Plzně - I. poločas: Jedlička - Řezník, Janošek, Pernica, Havel - Bucha, Kalvach - Kopic, Čermák, Pilař - Chorý. II. poločas: Jedlička - Cadu, Janošek (58. Hranáč), Čihák, Falta - Qose, Ndiaye - Mihálik, Sojka, Trusa - Kliment. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: