Hlavní obsah

Plzeň zřejmě našla náhradu za Beauguela! Její kádr naopak opouštějí dva hráči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň nemá dost, na obzoru je osmá letní posila. Podle informací iSportu se jí stane útočník Rigino Cicilia, kterému s posledním červnem skončí smlouva na Slovácku. Kádr Západočechů naopak opustí záložníci Dominik Janošek a Miroslav Káčer.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň během utkání nadstavby s Baníkem Ostrava.

Článek

Plzeň se netají, že vzhledem k náročnému programu, který ji minimálně v úvodu sezony čeká (19. července vstoupí do předkol Ligy mistrů), chce přivést ke dvojici Chorý-Kliment a mladému Trusovi ještě jednoho útočníka.

„Pokud to bude zajímavý a dostupný hráč, určitě o něj budeme mít zájem. Této varianty se nezříkáme," prohlásil asistent Pavel Horváth po úterní vítězné přípravě se Slovanem Bratislava (3:1), ve které se dvakrát gólově prosadil Chorý. Dost možná se už brzy na tréninku sejde s Ciciliou.

Sedmadvacetiletý rodák z Nizozemských Antil nenastoupil do přípravy se Slováckem, údajně se čeká jen na čtvrtek, kdy mu vyprší kontrakt a stane se volným hráčem. V tu chvíli mu nebude nic bránit v tom, aby se zapojil do přípravy Viktorie.

"O hráče má Plzeň zájem, už tam absolvoval fyzické testy. Klub ho určitě vyzkouší, projde i zdravotní prohlídkou, ale že by bylo jeho angažování hotovou věcí, to určitě ne," uvádí zdroj Sport.cz ohledně případné posily západočeského klubu. Podle všeho Cicilia nepřišel na testy v ideální kondici, což nemile překvapilo zkušeného kouče Michala Bílka.

Vzhledem k fyzickým parametrům by mohl být Cicilia vhodnou náhradou za nejlepšího střelce uplynulého ročníku Jeana-Davida Beauguela, který po mistrovské sezoně odešel. Působil například v Cáchách, v Rodě Kerkrade nebo v druholigovém FC Eindhoven. Od léta 2020 hrál za Slovácko, za které v 41 ligových zápasech vstřelil 9 gólů.

"S klubem se ale nerozešel v nejlepším, i tohle je pro Plzeň určitý signál, že musí šéfové Viktorie spolu s trenéry všechno pořádně zvážit," dodává zdroj Sport.cz.

Foto: www.fcslovacko.cz

Útočník Rigino Cicilia v dresu Slovácka.

Naopak početný kádr Viktorie v nejbližších dnech opustí záložníci Káčer s Janoškem, kteří už nenastoupili proti Slovanu. Káčer podle informací Sport.cz odchází do Dunajské Stredy. Do zmíněného utkání sice nezasáhl ani záložník Mosquera, ten si však odletěl vyřídit nový pas do Barcelony.

"Určité změny v kádru Viktorie jistě ještě nastanou, Gabriel se připravuje s Jihlavou, další mladí hráči jsou v Chrudimi. Nicméně vzhledem k nabitému plzeňskému programu se dá počítat s tím, že kádr zůstane pro podzimní část širší," dodává zdroj Sport.cz obeznámený se situací v západočeském klubu.

Reklama

Související témata: