Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 0:0Fotbalisté Zlína v úvodním ligovém zvonili jen na tyče, proto mají jen bod

Fotbalisté Zlína remizovali v sobotním utkání prvního kola nejvyšší soutěže doma s Mladou Boleslaví 0:0. Hosty dvakrát zachránila tyč, Zlín v lize nad Mladou Boleslaví potřetí za sebou nezvítězil.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zlínský útočník Vukadin Vukadinovič v tvrdém souboji s mladoboleslavským Davidem Šimkem během utkání 1. kola první fotbalové ligy.

Článek
Fotogalerie

"Ševci", jimž hned na startu ligy chybělo šest zraněných hráčů, zahrozili jako první. Jawo v páté minutě překvapivě vystřelil z velkého úhlu a trefil tyč za zaskočeným brankářem Polačkem. Po 20 minutách hry nacentroval hostující Ladra na Maška, ale ten zblízka hlavou mířil pouze do náručí gólmana Dostála.

Ve zbytku úvodního dějství měli mírnou převahu Středočeši, do větších šancí se ale nedostali, neboť zlínská obrana fungovala zodpovědně. Ve 44. minutě na opačné straně domácí Simerský hlavičkoval příliš vysoko.

Hustý déšť, který na Letnou dorazil o přestávce, na začátku druhé půle více vyhovoval Moravanům. Jejich nápor mohl nejprve zužitkovat po rohu Jawo, ale neprosadil se stejně jako po centru od Čanturišviliho střídající Fillo, který zcela osamocen hlavičkoval mimo branku.

Boleslavští se osmělili v 65. minutě a hned z toho byla největší šance zápasu. Škoda se dostal sám před Dostála, který jeho střelu vyrazil kopačkou na roh. O 10 minut později zachránila hosty podruhé v utkání tyč. Silného centr chtěl Mareček odvrátit do bezpečí, na podmáčeném terénu se však ukopl a nastřelil konstrukci vlastní branky.

A když Polaček v samém závěru zasáhl také proti hlavičce střídajícího Silného, oba celky si na úvod sezony rozdělily po bodu. Boleslav v nejvyšší soutěži neprohrála popáté za sebou, Zlín v lize potřetí po sobě remizoval.

1. kolo první fotbalové ligy:
Trinity Zlín - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Starý - Horák, Vodrážka - Orel (video). ŽK: Vukadinovič, Kolář, Cedidla - Suchý. Diváci: 2754.
Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák - Didiba, Kolář - Dramé (46. Fillo), Jawo (72. Janetzký), Čanturišvili - Vukadinovič (63. Silný). Trenér: Jelínek.
M. Boleslav: Polaček - Mareček (78. Vaníček), Šimek, Suchý, Karafiát - Pech, Mašek (74. Krobot), Dancák, Matějovský, Ladra - Škoda. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: