Hlavní obsah

Votroci si pořídili mladou posilu ze Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zimní posilou fotbalistů Hradce Králové se stane Daniel Kaštánek. Dvacetiletý záložník míří do východočeského prvoligového týmu z pražské Sparty, kde hrál za B-tým. Formu jeho působení oba kluby podle vyjádření na svých webech dolaďují.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Lukáš Haraslín a Daniel Kaštánek ze Sparty Praha během přípravného utkání s MŠK Žilina.

Článek

Kaštánek už nakoukl do A-mužstva Sparty a předloni na podzim si připsal dosud jediné dva starty v nejvyšší soutěži. „Dan je talentovaný fotbalista a mládežnický reprezentant. Jeho výkony jsme sledovali již delší dobu a nyní věříme tomu, že je připraven na nejvyšší soutěž. Jeho progres bude určitě pokračovat. Na podzim podával kvalitní výkony ve druhé lize, kde se prosadil také střelecky,“ říká na webu královéhradeckého klubu sportovní ředitel Jiří Sabou.

„Dan je konstruktivní hráč do středové řady. Umí podržet míč, zároveň je silný v situacích jeden na jednoho i v předfinální fázi. Ve druhé lize ukázal, že umí být produktivní. Současně je třeba vzít v potaz jeho věk - celou kariéru má ještě před sebou, přičemž v sobě skrývá opravdu velký potenciál,“ věří Sabou.

Cestu z béčka Sparty do Hradce Králové nedávno zvolili také Adam Gabriel či Matěj Ryneš. Záložník netají, že jejich posuny v kariéře pro něj byly jistou inspirací a motivací, aby k Votrokům zamířil. „Určitě. Vidím, že zde kluci uspěli, takže vím, že se mohu pokusit o to samé. Chci tady hrát co nejlépe, abych pomohl Hradci k dalším úspěchům a vítězstvím v zápasech,“ slibuje Daniel Kaštánek.

Pokud jde o kabinu Votroků, B-týmem Sparty prošli také Daniel Horák či Petr Pudhorocký. „Tyhle kluky určitě znám. Potom Láďu Krejčího, který se s námi připravoval. A taky Petra Juliše a Dana Haise z reprezentace,“ usmívá se Kaštánek.

Reklama