Hlavní obsah

Fotbalisty Teplic posílí obránce Chlumecký, Řezníček je na odchodu

Fotbalisty Teplic posílí od příští sezony obránce Martin Chlumecký, kterému vyprší smlouva s druholigovou Duklou Praha. Severočeský klub o tom informoval na svém webu. Na odchodu ze Stínadel je naopak útočník Jakub Řezníček.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Řezníček v Teplicích pokračovat nebude

Článek

Čtyřiadvacetiletý liberecký odchovanec Chlumecký v minulosti působil také ve Varnsdorfu nebo v Jihlavě. V Dukle nastoupil v uplynulé sezoně k 21 zápasům a vstřelil jeden gól. V roce 2018 si v dresu pražského týmu připsal i jedenáct startů v první lize.

"Martin může hrát na pozici levého stopera, ale také na levé straně obrany nebo zaskočit i jako levý halvbek. Navíc je to stále mladý hráč, který se může dále zlepšovat a posouvat," uvedl sportovní ředitel teplického klubu Štěpán Vachoušek.

Teplice si zajistily v posledních kolech záchranu v nejvyšší soutěži a skončily na 15. místě před Příbramí, Brnem a Opavou. "Do Teplic se od nové sezony moc těším. Je to pro mě velká motivace. Na dálku jsem sledoval boj o záchranu a klukům fandil. Jsem rád, že to klaplo a věřím, že v nové sezoně se nám podaří umístění vylepšit, protože Teplice rozhodně patří výš," řekl Chlumecký.

V dresu "Sklářů" naopak nebude pokračovat útočník Řezníček. "U Řízka proběhla nějaká jednání a vypadá to, že smlouva nebude prodloužena. Nejspíše tak opustí klub a bude mít jiné angažmá," uvedl po posledním utkání s Příbramí trenér Radim Kučera. Pokračovat by měl brankář Tomáš Grigar, který dostal nabídku nové smlouvy.

Reklama

Související témata: