Hlavní obsah

Fotbalová Morava složí novou vyjednávací skupinu

PRAHA

Moravští fotbaloví funkcionáři pravděpodobně už v úterý složí novou vyjednávací skupinu, která se společně s českou protistranou bude snažit najít vhodného kandidáta na nového předsedu fotbalového svazu.

Článek

Vyjednávací štáb vznikne v Olomouci, o jeho obsazení rozhodne porada členů dohodovací skupiny z páteční valné hromady a současných členů výkonného výboru volených právě moravskou komorou.

Informaci potvrdil současný místopředseda svazu za Moravu Pavel Mokrý, který se v pátečních volbách neúspěšně ucházel o předsednický post. "Nová vyjednávací skupina by měla mít asi tři členy," uvedl Mokrý.

Z páteční valné hromady nový svazový předseda nevzešel. Ivan Hašek vypadl už v prvním kole a patem skončil i následný souboj českého kandidáta Vlastimila Košťála s moravským protějškem Mokrým. Ani jeden z nich nezískal potřebnou nadpoloviční většinu hlasů v české i moravské komoře.

Čeští a moravští fotbaloví funkcionáři by nyní měli zahájit diskusi o tom, který z kandidátů by byl přijatelný pro obě strany. Nová valná hromada se uskuteční 10. června.

Reklama