Hlavní obsah

Fotbalový obránce Hybš odešel z Plzně na hostování do Teplic

Fotbalové Teplice získaly krajního obránce Matěje Hybše na hostování z Plzně. Severočechy těsně před startem nové prvoligové sezony podle klubového webu posílili také slovenský útočník Roman Čerepkai a záložník Adam Čičovský. Teplice rovněž dotáhly příchod senegalského ofenzivního hráče Abdallaha Gninga.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Hybš míří na hostování z Plzně do Teplic

Článek

Hybš do Plzně přišel v létě 2020 z Liberce, ale ve Viktorii se dlouhodobě neprosadil. Devětadvacetiletý levý bek strávil jarní část minulého ročníku na hostování v polské Nieciecze. V české nejvyšší soutěži odehrál 159 zápasů, vstřelil šest gólů a přidal 11 asistencí, působil také ve Spartě, Jablonci a Jihlavě.

"Usilovali jsme o příchod levonohého hráče se zkušenostmi, který by posílil naši obrannou řadu, což se příchodem Matěje podařilo. Věříme, že pro nás bude velkou posilou," uvedl ředitel teplického klubu Rudolf Řepka.ℹ️ Dnes byly dořešeny čtyři příchody do našeho týmu, naopak je znám také jeden odchod z mužstva.

Foto: fcviktoria.cz

Matěj Hybš v plzeňském dresu

Dvacetiletý Čerepkai ke "Sklářům" přestoupil ze Slovanu Bratislava, o rok mladší Čičovský přišel z třetiligového Ústí nad Labem na hostování s opcí. Oba se severočeským mužstvem absolvovali přípravu. Třiadvacetiletý Gning do Teplic přestoupil z druholigové Vlašimi.

"Čerepkai je ladný fotbalista, zapadl. Je dobře připravený, technický, má dobré převzetí míče a ví, kdy narazit, kdy sklepnout," přiblížil teplický trenér Jiří Jarošík, který během angažmá v Ústí vedl Čičovského.

"Na Gninga jdou velmi dobré reference a přesvědčil nás také v zápasech, které jsme sledovali. Po zimním příchodu z Afriky do České republiky se během jara velmi rychle adaptoval na zdejší prostředí a jeho výkony mají stoupající tendenci," dodal teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.