Hlavní obsah

Generálka na Viking. Poskládá Sparta všechny zbylé střípky Priskeho mozaiky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pekelná příprava spěje ke konci. Fotbalová Sparta se ve středu odpoledne v Rakousku utká s maďarským týmem Paksi, další utkání už bude soutěžní. Příští čtvrtek rozehraje 2. předkolo Konferenční ligy s Vikingem. Generálka je tak pro nového kouče Briana Priskeho poslední příležitostí vyřešit zásadní otazníky v sestavě. Stručný přehled ukazuje, že jich je stále poměrně dost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Vojtěch Vorel během tréninku.

Článek

Konkurs na jedničku mezi tyčemi - V minulé sezoně Sparta de facto neměla stabilního brankáře. Nita, Holec a Heča se o porci zápasů rozdělili. „Prorotovali se tři brankáři a pak nebyla jasná jednička. Když to vidíte zpětně, tak to nebylo dobře a týmu to uškodilo," přiznal sportovní ředitel Tomáš Rosický. Nita odchází, z Budějovic se vrátil Vorel. V přípravě se gólmani pravidelně točí, vedení údajně zvažuje další posílení.

Nové obsazení útoku - S jedním útočníkem, nebo se dvěma? Exslávista Kuchta z ruského Lokomotivu je senzační posilou, reprezentační kanonýr jistě nepřichází proto, aby seděl na lavičce. Na jaře se ovšem nadějně jevil mladý Čvančara. „Určitě mohou hrát i spolu, je důležité, že máme na výběr," ujišťuje asistent Thomas Nörgaard. Na šanci čekají i další útočníci Juliš, Minčev, zraněný Drchal či Patrák.

Stopeři jsou už dlouho problém - Stabilní stoperskou dvojici Sparta z nejrůznějších příčin hledá několik posledních sezon. Reprezentant Čelůstka je stále zraněný, stejně tak i Panák. Vedle Hancka by se tak měl postavit buď mladý Vitík, nebo universál Zelený. „Dokáže kvalitně odehrát pozici stopera i krajního obránce," uvedl Rosický reprezentační posilu z Jablonce. Žolíkem může být mladý Vydra. O Hancka je prý stále zájem v zahraničí, jeho odchod by byl velký problém.

Sparta v přípravě porazila Opavu 3:0. Vyhrála i druhý zápas pod trenérem PriskemVideo: Sport.cz

Krejčí asi úvod nestihne - K lídrům mužstva by měl patřit Krejčí mladší, jenže reprezentanta trápí záda, a tak bude třeba střed zálohy složit pro start sezony bez něj. Ze Slovácka přišel Sadílek, o slovo se hlásí Fortelný, navrátilec z Teplic. Dále se nabízejí mladíci Daněk, Karabec, Souček a mazák Sáček.

Mladé pušky z jednoho pokoje - Spoluhráči z reprezentační jedenadvacítky Karabec a Daněk spolu na soustředění bydlí, přitom jsou nejspíš konkurenty na jedno místo v sestavě. Oba patří k talentovaným mladíkům, které Sparta potřebuje v příští sezoně rozvíjet. „V zápase proti Paksi pro nás bude důležité poskládat všechny zbylé střípky mozaiky dohromady, aby příští čtvrtek proti Vikingu bylo vše téměř bezchybné," má jasno trenér Brian Priske.

Reklama

Související témata: