Hlavní obsah

GLOSA: Řešení bez Kováře? Velký risk, Vorel ale zaujal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už se to táhne celkem dlouho. Sparta nemá jistotu, zda u ní bude pokračovat gólman Matěj Kovář. Po konci herního soustředění, po generálce, týden před startem ligy. Důvod k panice? Už trochu ano, protože je jasné, že jakékoliv řešení mimo návrat Kováře bude neplánované, narychlo upečené. I když...

Foto: Vlastimil Vacek

Fotbalový brankář Matěj Kovář se zatím do Sparty na další hostování nevrátil

Článek

I když celou přípravu odchytal jako jednička 27letý Vojtěch Vorel. Téměř vůbec nechyboval, předvedl několik nadstandardních zákroků. Razantním hlasem a jasnými pokyny si řídil obranu.

Nezklamal ani při hře nohama. Konstruktivní rozehrávka mu nedělá problém, stejně tak středně dlouhé nákopy. Člověk by si na první pohled řekl, že na tomto místě Spartu bota netlačí. A vlastně to tak může být, vedení má však jasný plán. „Pokud by nepřišel Matěj Kovář, dorazí ještě jiný brankář," řekl ve čtvrtek jasně sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Setrvání Kováře v Manchesteru United dává smysl jen v jediném případě. Bude jasnou dvojkou, zřejmě za nově příchozím Onanou, a (relativně) pravidelně chytat. To se postupem času nejeví úplně vyloučené. Každopádně každá další varianta je krokem vedle, protože těžko předpokládat, že 23letý brankář odejde na hostování třeba v rámci Premier League a stane se jedničkou.

Ve Spartě by měl pozici jasnou. Letenští si navíc s jistotou na podzim zahrají v Evropě, jde jen o to, do jaké soutěže se probojují. A zaujmout na mezinárodní klubové scéně? Třeba v Lize mistrů nebo Evropské lize? Lepší šanci se ukázat si aktuálně lze jen těžko představit. Navíc z toho mohou profitovat i Rudí ďáblové, Kovářova cenovka může najednou rapidně vzrůst.

Jedno je jasné. Návrat Kováře je jedinou možností, kterou úřadující český mistr svým způsobem plánoval. Angažování úplně nového brankáře bude krátce před jednou z nejdůležitějších částí sezony velký risk. O něco jistější by bylo dát šanci Vorlovi, s tím ale zřejmě Sparta ani Vorel sám nepočítají.

  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.