Hlavní obsah

GLOSA: S bossem na dopingu, Sparta ještě z Kuchty nevytěžila vše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásadní týden pro Spartu a jejího střelce. Letenští fotbalisté dokázali smazat ztrátu ze Záhřebu a postoupili přes Dinamo do Evropské ligy, trenér Priske poprvé na jejich lavičce v pohárových předkolech zvítězil. Po výhře na horké půdě v Liberci si pak udrželi vedení v domácí soutěži. V neposlední řadě se vyjasnila situace kolem útočníka Jana Kuchty. Reprezentanta oslovily zahraniční nabídky, s vedením se však dohodl, že zůstává.

Foto: s využitím ČTK/Radek Petrášek, Sport.cz

Jan Kuchta během utkání s Libercem

Článek

Trochu úsměvná příhoda, kterou sám Kuchta vylíčil. Ve čtvrtek po pohárovém triumfu nad Dinamem byl vylosován na dopingovou kontrolu. Přišel tak o bezprostřední oslavu postupu v kabině, kam za hráči zamířil také klubový boss Daniel Křetínský.

Aby si reprezentant všechno vynahradil, zašel za ním boss na doping, kde si poklábosili.

Reakce prvního muže v klubu jen dokládá, že Jan Kuchta není jen tak někdo. V mistrovské sezoně byl nejlepším střelcem Sparty, proto se rozhodla získat ho za nemalý peníz z Lokomotivu Moskva natrvalo. A teď by o něj tak rychle měla přijít? Navíc poté, co se od léta učí hrát bez jeho parťáka Tomáše Čvančary…?

Ačkoliv se toho mezi dvěma zápasy s Dinamem napovídalo o Kuchtovi víc než dost, výsledek jeho sezení s nejužším vedením je předem očekávaný. Zůstává na Letné, nabídka typu dánského Midtjyllandu nemohla Spartu ohromit. Kuchta je určen k většímu přestupu.

Trenér Priske respektuje, že motivací každého hráče ve Spartě by mělo být také zahraniční angažmá. Letenští však ještě z Kuchty rozhodně nevytěžili vše. Proto s ním uzavřeli dohodu: Teď makej, o cizině se můžeme pobavit příště.

Dánský kouč také netají, že je na Kuchtu náročný. Teď mu třeba v posledních dvou zápasech určil netradiční výchozí postavení na pravém křídle. Útočník tam v Liberci nebyl tak viditelný, jak jsme zvyklí, jenže ne zcela vlastní vinou. Spoluhráči ho příliš nevyužívali. Několikrát se odpoutal, sklepl míč a naběhl si, ale přihrávku nedostal, což může být frustrující. Po přestávce se vrátil na střed. Ani tam nedostával tolik míčů, ale podal snaživý, poctivý výkon. A přihrál na Haraslínův vítězný gól.

Situace Jana Kuchty ve Spartě. . Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Právě slovenský křídelník dvěma trefami zápas rozhodl, přitom přišel na trávník až po hodině hry. Ideálně naplnil plán, že bude útočit do otevřenější a unavenější obrany.

Taktika využít pět střídání a zničit soupeře nadupanými hráči ze silné lavičky byla v poslední době doménou Slavie. Její rival ještě před rokem takové možnosti neměl. Sparta se ovšem zlepšila i v tomto směru, v nabitém začátku sezony si střídajícími hráči také hodně pomáhá.

Navodila v kádru patřičnou konkurenci, kterou má brzy ještě rozšířit pravý obránce Ángelo Preciado, ekvádorský reprezentant z belgického Genku. Lídrem ofenzivy by měl zůstat Kuchta. Když už ho Sparta udržela, měla by ho využívat mnohem víc než v Liberci.

Reklama

Související témata:
  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.