Hlavní obsah

Nabídkám jsem se nebránil, přiznal Kuchta zájem ze zahraničí. Chce hrát o zimní přestup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěl ho mimo jiné dánský Midtjylland, a kdyby záleželo jen na něm, útočník Sparty Jan Kuchta by kývnul. Jenže po výhře v Liberci přiznal, že respektoval rozhodnutí vedení klubu a ve Spartě pokračuje. Prozatím, teď se chce ukázat, aby mohl případně změnit adresu po podzimu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Jan Kuchta ze Sparty Praha během utkání v Liberci.

Článek

V neděli však nastoupil U Nisy a pomohl k výhře 2:0. Proti svému bývalému klubu pod Ještědem nahrál Haraslínovi na první vítězný gól, po utkání se však Kuchta ještě vrátil o týden zpátky k utkání s Karvinou. Po něm totiž řešil svou budoucnost.

„Sešel jsem se po zápase s Karvinou s nejužším vedením Sparty a na schůzce jsme si řekli některé věci. A nešlo jen o Midtjylland, byly tam i jiné mančafty. Ale respektuju rozhodnutí vedení, nějakým způsobem jsme se domluvili. Mám tady smlouvu a pokračuju. Vynasnažím se, aby mé výkony byly na takové úrovni, abych vzbudil zájem dalších klubů, nebo opět těch, které o mě měly zájem, a domluvili bychom se třeba v zimě. Teď je pro mě primární, abychom sbírali body a abych pomohl týmu góly a asistencemi,“ vysvětlil Kuchta.

Ač na Letné pokračuje, do zahraničí by odešel rád už nyní. „Nabídkám jsem se nebránil, ale více to nemá cenu komentovat, protože přestupy do těch hlavních lig jsou už uzavřené. Jsem připravený pomoci Spartě,“ vzkázal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Sparty na lavici náhradníků během utkání s MFK Karviná.

Na hrotu, ale i na křídle, kde u Nisy opět začal. „V nějakých situacích se musím více vracet a plnit si defenzivní povinnosti, takže je to něco trochu jiného, co se náročnosti běhání týká než na typické devítce,“ porovnal.

„Liberec nás teď v těch pozicích dobře pokrýval a změnilo se to až ve druhé půli, kdy jsme změnili herní schéma a přišli někteří noví hráči. Šli jsme na svoje typické pozice a myslím si, že tohle přispělo k tomu, že jsme vyhráli. Druhá půle byla úplně jiná než ta první,“ poznamenal Kuchta.

„Začátek druhé půle jsme moc nechytili. Oni chtěli hrát trochu jiným stylem a my jsme zalezli, a to nám nevyhovovalo, takže jsme to celý změnili a gradovalo to příchodem Lukáše (Haraslína), který šel na svou typickou pozici a všichni jsme se posunuli tam, kde se asi cítíme nejlíp,“ pokračoval.

„Návyky mám odmalička jiné než na křídle, i když tohle není typické křídlo, ale vnitřní desítka. S touhle pozicí se sžívám, občas ji hraji na tréninku, takže určité návyky vstřebávám. Jde to sice pomalu, ale problém s tím nemám. Ale primární je pro mě devítka a na tom se nic nezmění,“ uzavřel 26letý reprezentant, jehož v 83. minutě vystřídal Sejk. Zaujal i při odchodu ze hřiště, kdy za stavu 2:0 pro Spartu naznačil směrem k lavičce domácích tekoucí slzy po tváři.

Reklama