Hlavní obsah

Gól a asistence v premiéře. Kairinen bude ještě lepší, věří Priske

Premiéry na Letné mu jdou. V generálce proti Norimberku po třech minutách asistoval, při debutu v české lize proti Mladé Boleslavi (4:1) už po šesti dal gól. Finský fotbalový reprezentant Kaan Kairinen si debuty na Letné oblíbil. „Je úžasné být součástí Sparty a první zápasy byly pro mě opravdu skvělé. Doufám, že budu na takové úrovni pokračovat. A taky samozřejmě tým, abychom vyhráli víc a víc zápasů,“ přeje si zimní posila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kaan Kairinen ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:1 během utkání 18. kola Fortuna ligy s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Gól mu nestačil, přidal také asistenci. Hned v prvním zápase tak získal ocenění pro hráče utkání. „Je to samozřejmě úžasné, vážím si toho. Doufám, že v takových výkonech budu jen pokračovat," kvituje 24letý Kairinen v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Odehrál výborný zápas a mám z něj radost. Pomohl nám hlavně ve dvou aspektech. Je silný a zároveň klidný na míči a má konstruktivní rozehrávku. Přinesl přesně to, co jsme od něj očekávali," chválí trenér Brian Priske.

„Hrál dobře jak v kombinaci se Sadílkem, tak s Pavelkou. Má také výbornou levačku a nebezpečné standardky. Musí se ale ještě zlepšit v obranné fázi a navyknout si na tvrdost české ligy. Řekl bych ale, že se adaptuje rychle," dodává dánský kouč.

Kairinen při odkopu míče trefil Donáta a zranil ho, soupeř zápas nedohrál. Fin měl štěstí, že místo červené dostal jen žlutou kartu. Fotbalovými kousky jinak zaujal.

„Těžký zápas. Boleslav hrála dost fyzicky, měla hodně protiútoků a bylo dost osobních soubojů. Fakt náročný zápas pro nás. Ale taky jsme předvedli velmi solidní výkon," poukazuje posila z norského Lilleströmu, která se před týdnem v Olomouci na hřiště nedostala.

Priske v minulosti Kairinena vedl už v Midtjyllandu. Proto o něj znovu stál.

„Myslím, že se stále může rozvíjet, s tím jsme ho také podepsali. Na Strahově na jeho rozvoji každý den pracujeme. Trénoval jsem ho před pár lety, když byl poměrně ještě mladý, a od té doby ušel za pomocí dalších trenérů dlouhou cestu. Jeho vývoj jsem sledoval, i proto byl v přestupovém období jedním z našich cílů," říká dánský kouč.

„Co ho zdobí, je jeho levačka, orientace v prostoru, práce s míčem, hledání správných pozic a distribuce balonu do všech směrů. Ukázal dobrý začátek, myslím ale, že nám toho může nabídnout ještě více. Chci, aby se v některých situacích rozhodoval ještě lépe. Jinak ale předvedl dobrý výkon, ke kterému mu dopomohli i spoluhráči," hodnotí Priske.

Reklama

Související témata: