Hlavní obsah

Gólman Kolář má víc gólů než král střelců! Za rekordmanem Jánošem ale zaostává

Praha

Splnil si sen, na branku pod tribunou sever proměnil penaltu a stanovil výhru nad Příbramí na konečných 3:0. Slávistický gólman Ondřej Kolář je šestým fotbalovým brankářem, který dal v samostatné české lize gól. Před ním to dokázali Petr Kouba, Radek Černý, Radek Sňozík, Zdeněk Zlámal a Zdeněk Jánoš, který se trefil dokonce třikrát. S reprízou však Kolář asi počítat nemůže. „Uvidíme. Sen si splnil, myslím, že penalta už příště bude na ofenzivních hráčích,“ předesílá trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář oslavuje se spoluhráči gól na 3:0, když proměnil penaltu v utkání 2. kola Fortuna ligy s Příbramí.

Článek
Fotogalerie

Král střelců minulé ligové sezony si ve třetí minutě nastavení vzal balon a hodlal z nařízené penalty vstřelit svůj první podzimní gól. Pak se ovšem přes celé hřiště k Petaru Musovi přiřítil gólman Ondřej Kolář a míč si od něj vyprosil.

„Byl jsem docela překvapený. Myslel jsem si, že Petar bude mít víc gólů než Koli, ale dozvěděl jsem se, že se s trenéry domluvil," usmívá se kapitán Jan Bořil.

„Gól z penalty byl Ondrův dlouhodobý sen, navíc tady doma a před tribunou sever. Všechno se sešlo, v poslední vteřině za stavu 2:0 jsme už nic neriskovali. Jsem rád, že už to má za sebou a bude se soustředit zase jen na chytání," líčí trenér Jindřich Trpišovský.

„Ve vybrané společnosti brankářů se vstřeleným gólem je taky Radek Černý. Říkal mi, že už jen gól mi chybí, abych ho dorovnal. Když se v závěru naskytla šance, šel jsem do toho," culí se úspěšný exekutor.

Počkal si na kolegův pohyb

„Bavili jsme se o podobné možnosti už minulou sezonu, ale nic se nenaskytlo. Až teď... Počkal jsem na gólmanův pohyb, a dal balon na druhou stranu. Předem načteného jsem ho neměl," dodává Kolář.

Kouč by opakování jeho exhibice v soutěžním utkání nerad viděl, ale co když gólman bude chtít dohnat rekordmana Jánoše se třemi trefami...?

„Nebojím se, nepovolíme mu to," má Trpišovský jasno.

„Byli jsme spolu dlouhodobě dohodnutí. Šlo také o odměnu, že se v zimě rozhodl u nás zůstat a neodejít do zahraničí. Nastala výjimečná situace, není to však moc dobré ani pro soupeře," uznává kouč.

I když... „Kdybychom penalty zahazovali, nikdo jiný by si na ně netroufal a Ondra jako poslední ano, tak by šel zase on. Je ledově klidný, ale to nehrozí, máme tady hráčů na penalty dost," věří Trpišovský.

Reklama