Hlavní obsah

Gólman v roli libera. Vindahl připomíná expertovi Neuera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpočátku ho provázela jistá nedůvěra. Fanoušci fotbalové Sparty byli zklamaní, že se jim do branky nevrátí letošní šampion Matěj Kovář. Místo něj přišel dánský gólman Peter Vindahl a okamžitě naskočil do pozice jedničky. Brzy začal potvrzovat své kvality i požadavky trenéra Priskeho na konstruktivní rozehrávku. „Ve hře nohama je vynikající,“ oceňuje fotbalový expert Jan Rajnoch v pořadu Přímák na Sport.cz.

Peter Vindahl připomíná Manuela Neuera. Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

 
Článek

Čekání na Matěje Kováře bylo velkou letní sparťanskou telenovelou, kterou fanoušci sledovali den po dni. Brankář, který letenským fotbalistům vychytal vysněný ligový titul, se však do Prahy nevrátil. Z Manchesteru United nakonec zamířil do Leverkusenu.

Na řadě byl tedy Peter Vindahl. Pětadvacetiletý gólman přišel na roční hostování s opcí na trvalý přestup z AZ Alkmaar. Sparta si ho vyskautovala při jeho hostování v Norimberku.

„Peter má zkušenosti ze zahraničních lig i evropských pohárových zápasů. Je to brankář, který má fyzické parametry i schopnosti, které si u tohoto postu představujeme. Jeho výkony ve druhé bundeslize jsme v minulé sezoně pravidelně sledovali,“ potvrdil sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Sparta jede na Betis. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Jedním ze zásadních požadavků je také odvážná hra nohama. V ní je dánský brankář sebejistý.

„Sparta věděla, koho kupuje, jaké atributy od brankáře požaduje. A Vindahl je zatím splňuje. Herně i postavou mi připomíná Manuela Neuera, který byl vlastně první, po kom chtěl trenér Guardiola rozehrávku nohama,“ usmívá se Jan Rajnoch ve studiu Sport.cz.

Jen dobrý reflex a spolehlivé zákroky už nestačí. Nároky na brankáře všeobecně rostou také ohledně rozehrávky.

„U nás je takových šikovných gólmanů víc, co umějí hrát nohama. Ale Vindahl je v tom vynikající,“ chválí Rajnoch.

Související témata:
  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.