Hlavní obsah

Habanec si po ostudě domluvil schůzku s majitelem Zbrojovky. Budeme se bavit i o mně, připustil

Jihlava

Fotbalisté Brna ještě nikdy neuhráli ve vzájemných utkáních v Jihlavě ani bod a tradice zůstala na Vysočině i v předehrávce 26. kola první ligy zachována. V tabulce dosud poslední domácí tým zvítězil díky výraznému zlepšení ve druhé půli vysoko 3:0 a oživil naději na záchranu. Akutně ohroženi sestupem jsou nyní i hráči Zbrojovky.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Brna Svatopluk Habanec po inkasovaném prvním gólu.

Článek

„Pro mě byl náš výkon obrovským zklamáním. Jsem naprosto rozčarovaný. Přístup hráčů byl hrozný. Chybělo nám nasazení i důraz v osobních soubojích. Odhodlání zůstalo v kabině, na hřiště jsme si ho nepřenesli. Prostě ostuda," ulevil si brněnský kouč Svatopluk Habanec, který se chystal domluvit si na sobotu schůzku s majitelem klubu Bartoňkem. „Budeme se s chladnou hlavou bavit o tom, co se dá všechno udělat, aby liga v Brně zůstala. Tedy i o mně," naznačil, že není vyloučena ani jeho rezignace.

Stoper Zbrojovky Petr Pavlík si marně lámal hlavu, proč jeho mužstvo inkasovalo dvakrát po jihlavských standardních situacích. „Přitom jsme se na ně připravovali. Jakmile jsme dostali první gól, otevřeli jsme hru a soupeř poté skóroval do naší rozhozené obrany ještě dvakrát. My jsme naopak směrem dopředu moc nebezpeční nebyli, přestože jsme měli častěji v držení balón," litoval Pavlík. „Teď už bude pro nás každý zápas klíčový. Potřebujeme nutně porazit doma Zlín a pak vyhrát i v Příbrami," měl jasno.

Jinochovi se dýchá furt špatně

Jihlavští už trenéra vyměnili a pod Josefem Jinochem již podruhé před svými fandy zvítězili. „Rehabilitovali jsme se za předchozí nepovedené střetnutí na Dukle. Za výtečný druhý poločas jsme si tři body zasloužili. Dýchá se mi ale pořád špatně, protože mám rýmu," zavtipkoval. „Až na konci sezóny se ukáže, jak důležitá výhra to byla," dodal Jinoch už vážně.

Klíčový první gól Jihlavy vstřelil krátce po pauze záložník Lukáš Zoubele, který ještě před rokem oblékal dres Zbrojovky. „To teď vůbec neřeším. Podstatné je, že po mé brance se zápas zlomil v náš prospěch. Mohli jsme pak ze zajištěné obrany vyrážet do brejků. Vybojovali jsme mimořádně cenné vítězství, ale potřebujeme přivézt nějaký bodík i zvenku," plánoval Zoubele okamžitě.

Připustil, že na jaře zatím nepodával výkony podle svých představ. „Brzdily mě zdravotní i osobní problémy. Už se to ovšem v lepší obrací a snad sezóna nakonec dopadne dobře i pro celý tým. Uděláme pro záchranu maximum," slíbil.

Reklama

Související témata: