Hlavní obsah

Hapal se neudržel: Tak ten VAR zrušme! Nevím, proč bychom nemohli kopat penalty dvě, když jsou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K jistotě uhájení čtvrtého místa po dlouhodobé části potřebovali v 30. kole Fortuna ligy fotbalisté Baníku doma Liberec porazit, nakonec jim ale stačila i remíza 2:2. Trenérem domácích Pavlem Hapalem po utkání cloumaly emoce. Ostrava vedla už dvoubrankovým rozdílem, ale Severočeši manko smazali. Jindy cenný bod byl tentokrát pro hráče Slovanu málo, protože jim k postupu do skupiny o titul nestačil a budou hrát skupinu o Evropu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Baníku Ostrava Pavel Hapal

Článek

„Máme nejmladší mančaft v lize a před sezonou bychom sedmé místo asi brali. Ale když jsme byli tak blízko tomu dostat se do té šestky, tak jsme se o ni chtěli poprat. Nakonec nám chyběl jeden gól. Hranice úspěchu a neúspěchu je tenká a je to škoda. Sezona ale nekončí,“ říkal asistent Josef Petřík, který vedl Liberec proti Baníku místo vykartovaného hlavního trenéra Luboše Kozla.

Hosté vypustili v základní sestavě proti Ostravanům dva trumfy. Michala Fukalu, který se po sezoně přestěhuje do slezského klubu, a Daniela Tetoura, jenž na sever Čech právě z Baníku v zimě přestoupil. A Tetour hned v úvodní minutě orazítkoval tyč domácí branky, kterou znovu místo nemocného Letáčka chránil Jakub Markovič.

„Někteří fanoušci si možná ještě ani nesedli. Asi by to pro ně i pro domácí kluky byla docela studená sprcha. Nám by to dost pomohlo, pro ně by to bylo naopak asi dost kruté. Škoda, padnout to tam mohlo,“ litoval Tetour.

Gól naopak padl na druhé straně. Žambůrek ve vápně podrazil Ewertona a domácí Brazilec z penaltového puntíku ve 20. minutě mířil přesně. Náskok dvou branek domácím ve druhé minutě druhého poločasu zařídil hlavičkující Patrick Kpozo. „Mísí se ve mně dva pocity, jeden dobrý, že jsme skončili základní část čtvrtí, to je logické, ale pak je tam i ten druhý. A to, že jsme nedokázali vyhrát, přestože jsme měli to utkání tak dobře rozehrané,“ naznačoval trenér Baníku Pavel Hapal, že další minuty už Baník neodehrál tak, jak by jeho kouč chtěl.

V 55. minutě podnikli hosté rychlý protiútok, na jehož konci snížil střelou od tyče Ľubomír Tupta a remízu, která v tu chvíli Liberecké posouvala na šestou příčku trefil po rohovém kopu v 68. minutě obránce Filip Prebsl.

Ke gólové situaci ale podle Hapala vůbec nemělo dojít, protože o chvíli dříve byl faulován Klíma (Tetour následně dostal žlutou kartu) a ve vápně soupeře ležel ještě zraněný Buchta. „Z výhody byla nevýhoda. Tomu nerozumím. Kdyby to rozhodčí Rouček přerušil a nechal nám ošetřit hráče, tak bych to bral. Vždyť nakonec udělil žlutou kartu. Dobře, šli jsme do protiútoku, ale pak jsem to viděl jako nevýhodu. A z následného rohu jsme dostali gól, Navíc Buchta podle mě hrál v ofsajdu, což je další důvod hru přerušit,“ zlobil se Hapal.

A nejen tento moment se mu nelíbil. „Jak jste viděli situaci ve vápně, kdy u ofenzivní standardky spadl Lischka?“ ptal se Hapal po zápase a mínil situaci, kdy ostravského stopera tři minuty před vyrovnávací trefou ve vápně Liberce stáhl na trávník právě Prebsl. Rozhodčí na hřišti ani Tomáš Koucourek u VARu ale zákrok jako penaltový neviděli.

„Tak ten VAR zrušme, tak jak to chtějí ve Švédsku. Ještě se na to podívám a pokud se pletu, tak se omluvím, ale za mě jasný faul. Nevím, proč bychom nemohli kopat penalty dvě, když jsou. Nechápu to, nerozumím tomu,“ čílil se trenér Baníku.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.