Hlavní obsah

Hezké gesto před šlágrem: Tvrdík se Šádkem navštívili dětskou kliniku v Motole

Jen několik hodin před sobotním ligovým zápasem navštívili šéfové fotbalové Slavie a Plzně Jaroslav Tvrdík a Adolf Šádek v doprovodu hráčů společně Transplantační jednotku dětské hematologie a onkologie v pražském Motole. Před utkáním pak kapitáni týmů předají šek na 200 000 Kč organizaci DONOR.

Foto: FCVP

Zástupci Slavie a Plzně včetně klubových šéfů Jaroslava Tvrdíka a Adolfa Šádka navštívili společně Transplantační jednotku dětské hematologie a onkologie v pražském Motole.

Článek

Generální ředitel Viktorie Adolf Šádek, sportovní ředitel Daniel Kolář a Radim Řezník na straně jedné, na druhé potom předseda představenstva Jaroslav Tvrdík, Jan Bořil a Tereza Krejčiřiková. V tomto složení vyrazily oba kluby navštívit Transplantační jednotku dětské hematologie a onkologie.

Po krátkém přivítání od profesora Petra Sedláčka, vedoucího lékaře transplantační jednotky Kliniky dětské hematologie a onkologie a předsedy spolku DONOR a Marie Choniawkové, místopředsedkyně DONOR a Psychosociální poradkyně na klinice, předali klubové dárky přímo dětským pacientům.

„Velmi si této návštěvy vážíme a mohu prozradit, že se na ní všichni u nás těšili. Oběma týmům přeji, aby se večerní zápas vydařil a nesl se v duchu fair-play, o což se oba kluby snaží a co je správný signál," poděkoval Sedláček.

„Je správné, že oba kluby dlouhodobě pomáhají i mimo fotbal a tato společná akce je toho důkazem. Opět jsme se zde přesvědčili, že život přináší i věci, které jsou daleko závažnější, než je samotný fotbal. I do budoucna by podobné aktivity měli být samozřejmostí napříč fotbalovým prostředím," uvedl Šádek.

„Setkání s malými pacienty pro mě osobně bylo velmi emotivní, protože sám mám malé děti. Bylo vidět, že jsme jim udělali radost a to je nejdůležitější," řekl po návštěvě Řezník. Přímo před utkáním pak zástupci DONORU převezmou od kapitánů obou týmů šek na 200 tisíc korun.

Reklama