Hlavní obsah

Hledáme řešení, jak se s odchodem Hložka vyrovnat, přiznal Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až Sparta dokázala obrat východočeského nováčka v jeho mladoboleslavském azylu o všechny tři body. Devět soupeřů před ní to nesvedlo, Pražany ovšem čtvrthodiny před koncem vysvobodil z trýzně parádní individuální akcí Hložek. „Vzal to na sebe a udělal to skvěle,“ kvitoval jeho sólo a samo sebou vítězný gól trenér Pavel Vrba, který měl stejná slova chvály i pro svého kolegu ve službách „votroků“ Miroslava Koubka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty oslavuje vítězný gól.

Článek

„Připravil své mužstvo velice dobře, proto jsme to měli strašně těžké. Domácí hráli důsledně, organizovaně, disciplinovaně, takže jsme sice dominovali v držení míče i přihrávkách, ale do gólových příležitostí se nedostávali," glosoval partii, z níž jeho tým vytěžil tři body znamenající přezimování na třetí příče.

„A to jsme uhráli 45 bodů, což není málo. Mít jich v minulosti po devatenácti kolech tolik, nejspíš bychom ligu vedli. Letos jsou v ní ale tři mužstva, která dominují a získávají strašně moc bodů, o to jsou zápasy složitější. Jakékoli klopýtnutí by bylo hodně bolestivé," nezbylo mu než přiznat, že největší soupeři Sparty, tedy Slavia a Plzeň, byli shánčliví ještě víc.

Na jaře se proto budou muset Letenští hodně ohánět, pokud chtějí Slavii a Plzni konkurovat a bojovat o titul. Otázkou samo sebou je, zda k tomu bude moci trenér Vrba nadále využívat kumštu a gólů Adama Hložka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Pavel Vrba během utkání s Hradcem Králové.

„Jsem trenérem a nikoli manažerem, takže netuším, zda zůstane nebo odejde," nechtěl si samozřejmě sparťanský kouč hrát na prognostika.

„Pokud se do stane - a ono k tomu v nějakém horizontu dojde, i když neřeknu, zda teď, za půl roku nebo za rok - nebude to pro nás optimální. Hledáme ale řešení, abychom ho nahradili," zachovával přesto po výhře na Východočechy klid.

I doyen mezi ligovými trenéry Miroslav Koubek ho po první domácí prohře zachoval, i když neskrýval, že alespoň s remízou v zápase se Spartou kalkuloval.

„Proto jsem zklamaný. Nikoli z výkonu, ale z výsledku, protože jsme prohráli zbytečně," netajil, že chtěl i Spartu o nějaký bod obrat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Velké sólo sparťana Adama Hložka v utkání s Hradcem Králové.

A jeho svěřenci alespoň k jednomu měli blízko. Kdyby třeba střela Vašulína neskončila deset minut před koncem na břevně, nebo kdyby pět minut před tím zastavil Hložka vydávajícího se k sólu a rozhodující trefě na půlící čáře Čech třeba i faulem.

„Ale to by bylo za cenu červené, protože žlutou kartu už měl. A hlavně by to nebylo fair. Abychom nějaký bod získali, museli bychom být lepší v brejkových situacích, na které jsme sázeli. Přechodů do brejků jsme sice měli dost, scházela jim ovšem kvalita a neřešili jsme je dobře. Proto jsme vyšli naprázdno, i když jsme podle mého měli k bodům hodně blízko," věděl své Koubek.

Reklama