Hlavní obsah

Hned dva klasické šlágry. Sázkaři a bookmakeři více věří pražským S

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lákavá sobota. Hned dva klasické šlágry nabídne nadcházející 23. kolo fotbalové Fortuna ligy. Vedoucí Slavia přivítá druhou Plzeň, třetí Sparta zase zavítá na území odvěkého rivala Baníku Ostrava. Lídr tabulky podle bookmakerů v kurzu 1,63:1 nezaváhá, na remízu se sází v poměru 4:1, šance Viktorie pak vyjadřuje kurz 5,98:1. Favoritem je také Sparta (1,77:1), remíza má kurz 3,94:1 a úspěch domácího Baníku 4,5:1.

S Michalem Bílkem jsme se jednou potkali i jako protihráči, vzpomíná Jindřich Trpišovský. On za Háje, já za KyjeVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Vítězství obou pražských celků poměrně jasně dominuje i na tiketech tipérů, když na výhru Slavie směřuje 93 % sázek, v případě Sparty pak dokonce 96 % vkladů.

Slavia, Plzeň a Sparta se srovnaly v čele ligy, bodové rozestupy jsou minimální. O titulu mohou rozhodovat vzájemné duely. První je na programu už v sobotu navečer, kdy se v Edenu utkají Slavia s Plzní. Ve výhodě je Sparta, která hraje se Slavií i Plzní doma na Letné.

„Oba dosavadní lídři se lehce zasekli, Sparta je na jaře lepší. Bude to těžká zkouška odvahy - výhra by byla pro Slavii i Plzeň velkou vzpruhou do další fáze sezony. Remíza by nahrála Spartě. Čeká ji ‚derby' Čechy - Morava, vyhrocený duel v Ostravě, jenže Letenští mají formu jako hrom. Naproti tomu Baník tápe, favorit je tak jasný," říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Slavia potěšila fanoušky už před duelem s Plzní, zatrénovala si před nimi. Jaká byla atmosféra?Video: Sport.cz

„Slavia ani Plzeň nejsou v poslední době v úplně ideálním rozpoložení, přesto je favorit poměrně zřejmý. Domácí bilance sešívaných 11-0-0 a skóre 44:5 je prostě potřeba vzít v úvahu, stejně tak fakt, že Viktoria, která spoléhá hlavně na pevnou obranu, v této disciplíně aktuálně není tak silná, jako byla na podzim," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Ve prospěch Slavie může hrát o něco lepší forma a domácí prostředí, ve kterém bývá dominantní. Proto jde většina náběrů na její výhru," potvrzuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Bookmakeři ale vidí jasného favorita i před zápasem v Edenu. „Slavia je z nějakého důvodu venku mdlá, zato doma naprosto dominantní. A nepředpokládám, že by tohle Plzeň dokázala zlomit. Navíc jí chybí rozhodující faktor středu hřiště Lukáš Kalvach, kterého se nepodařilo nahradit," poznamenává Urbanec.

V útoku fotbalové Sparty září trio Kuchta, Čvančara, Haraslín. Příspěvek z pořadu Přímák.

„V Ostravě se naopak střetnou dva týmy s úplně jinou náladou. Zatímco Sparta konečně šlape a dotáhla se na čelo tabulky, Ostrava se naopak trápí, jediný bodík z posledních čtyř utkání ukazuje i na aktuální formu. Favority nečeká nic jednoduchého, Baník před plným stadionem bude bojovat. Body by ale měly připadnout hostům," tuší Hanák.

Vedle dobré formy má Sparta velkou motivaci, když na vedoucí Slavii ztrácí jen dva body a na druhou Plzeň jeden. „Bookmakeři i sázkaři očekávají, že si Pražané po tradičně vypjatém zápase s bouřlivou atmosférou odvezou tři body. Většina tipérů věří, že zápas nebude jen o jedné brance a volí sázku na to, že Sparta vyhraje alespoň o dva góly," všímá si Světlíková.

Situace v boji o titul je otevřená. Bookmakeři kurzem 1,74:1 dál nejvíce věří Slavii, druhým favoritem je v kurzu 2,8:1 Sparta, Plzeň se dá nyní vsadit v poměru 7:1.

Reklama