Hlavní obsah

Souboj Slavie s Plzní má proběhnout v západoevropském střihu: setkání kapitánů, komfort pro fanoušky hostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Než se pohodlně usadili do křesel, napřáhl šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík s úsměvem pravici směrem k obránci Plzně Lukáši Hejdovi a pravil: „Dobrý den, kapitáne.“ První dva týmy Fortuna ligy chtějí, aby měl jejich sobotní vzájemný zápas v Edenu štábní kulturu, aby proběhl ve střihu západoevropských soutěží. „Všichni vzhlížíme k Premier League. Pojďme se štengrovat, hecovat, ale ve fotbalové rovině. Do fotbalu nepatří nenávist, napadání, ničení majetku. Pojďme se postarat o to, aby se hrál v sobotu velký zápas,“ burcuje Tvrdík.

Foto: SK Slavia Praha

Kapitán fotbalové Slavie Tomáš Holeš, předseda Slavie Jaroslav Tvrdík a kapitán Plzně Lukáš Hejda na společném setkání před vzájemným zápasem.

Článek

Slavia s Plzní udělaly společné setkání, zúčastnili se ho kapitáni obou mužstev Tomáš Holeš a Hejda a právě Tvrdík. „Ale vše probíhá po dohodě s panem Šádkem," odkazuje předseda představenstva klubu z Edenu, že nejvyšší představitel Viktorie celou iniciativu také vítá. Ostatně Tvrdík s Adolfem Šádkem se kvůli tomu nedávno sešli, podnikají společné kroky na půdě Ligové fotbalové asociace. V sobotu si sednou na tribuně vedle sebe.

„Chceme dát společně jasný signál, že si přejeme, aby se boj odehrál čistě jen na fotbalovém trávníku, což k takovému zápasu jednoznačně patří, a aby naopak na tribunách a mezi fanoušky panovala dobrá atmosféra bez zbytečných excesů," vzkazuje v tiskové zprávě na setkání nepřítomný Šádek.

Nikdo nechce, aby se opakovaly odporné scény z minulých zápasů, které vyvrcholily loni v květnu, kdy na hřišti v Edenu probíhaly divoké strkanice, z tribun na trávník létaly sprosté nadávky i předměty a Šádek ukázal na fanoušky prostředníček. „Ať boj zůstane jen na hřišti a nelétají na něj kelímky," přeje si Hejda. „Doufáme, že atmosféra bude skvělá a že fanoušci nás podpoří. Nadávky směrem k soupeři nám nepomůžou," doplňuje Holeš.

Fotbalová Sparta je zpátky ve hře o titul? Expert věří Slavii, příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Fanoušci jsou velkým tématem celého utkání. Hlavně ti, kteří přijedou z Plzně, Slavia se jim snaží vytvořit maximální komfort. Ale k úplnému odstranění plotů, jak se původně zamýšlelo, nedojde.

Foto: SK Slavia Praha

Sektor pro fanoušky hostů ve Fortuna Areně v Edenu pro zápas s Plzní.

„Jsou určitá pravidla, která musíme respektovat. Necháme sítě a ploty po stranách, což je i přání fanoušků. Ale plot z čela sundáme, fanoušci Plzně budou mít neomezený výhled. Po inspiraci ze Sparty bude mít i jejich spíkr stupínek," láká Tvrdík fanoušky soka na výjezd. A slibuje i dostatek klobás.

Zároveň hází všem příznivcům rukavici. „Chci, aby fanoušci ukázali, že pohled, který na ně někdy bývá negativní, je mylný," apeluje slávistický šéf.

Velké utkání bude mít i charitativní doplnění, oba kluby podpoří organizaci DONOR, která pomáhá například pacientům po transplantaci kmenových buněk krvetvorby. Kapitáni jí před zápasem předají šek na 200 tisíc korun. „Tohle se mi moc líbí, v kabině jsme také peníze vybírali," říká Holeš.

„Jediné, na čem se tedy neshodneme, je tedy rozdělení bodů," usmívá se Tvrdík. Oba týmy v posledním kole ztratily, Plzeň remizovala s Olomoucí, Slavia dokonce prohrála v Českých Budějovicích. „Pan Šádek měl v sobotu narozeniny, v neděli jsem mu psal a výsledkem v Budějovicích jsme mu dali nechtěný dárek. Doufám, že teď už narozeniny mít nebude," doplňuje rozverně Tvrdík.

Vydrží mu dobrá nálada? A bude střet prvních dvou týmů opravdu svátkem a nikoliv přehlídkou buranství? Odpovědi přijdou v sobotu.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Plzeň - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta zítra 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.