Hlavní obsah

Hnus a sprostí vandalové! Tvrdík se omlouvá za fanoušky Slavie, kteří oběsili Plzeň

Praha
Aktualizováno

Nedělní přímou bitvu o mistrovský titul v Edenu předznamenal nevšední skandál. Fanoušci Slavie poničili tréninkový areál fotbalové Plzně, která záležitost řeší s policií. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík čin odsoudil a slíbil uhrazení škody. Viníky označil za sprosté vandaly. V areálu se objevil oběšenec v dresu Viktorie či výhrůžky Smrt Plzni a V neděli chcípnete! Policisté podle své mluvčí Michaely Raindlové věc vyšetřují jako přečin poškození cizí věci.

Foto: Viktoria Plzeň

Oběšenec v plzeňském dresu! Trochu silná káva...

Článek
Fotogalerie

Sešívaní mají na jaře s fanoušky problémy na pokračování. Na nedělní ligový šlágr s Plzní měli mít uzavřenou tribunu Sever, u odvolací komise se však domohli odkladu trestu.

Předseda představenstva Slavie se před duelem dokonce zaručil, že fanoušci se žádných dalších výtržností nedopustí. "Zápas Slavie Praha a Viktorie Plzeň se bude hrát před plnými tribunami tak, jak si to faktické finále soutěže zaslouží. Klub převzal garanci za svoje fanoušky - žádné pyro, žádné předměty na plochu," uvedl Jaroslav Tvrdík na twitteru.

V pátek ráno ovšem přišla šokující zpráva. Fanoušci Slavie poničili tréninkový areál Viktorie.

Nasprejovali výhružná hesla, na sloupu s osvětlením oběsili figurínu v dresu plzeňského soupeře. V areálu už byla ráno podle správců plzeňská kriminálka, škody se budou určitě pohybovat ve statisících korun. Největší škody jsou právě na fasádě objektu u vjezdu.

"Můžeme tyto informace potvrdit a momentálně vše řešíme s policií. Jde o velké poškození tréninkového areálu a jeho okolí," řekl tiskový mluvčí plzeňského klubu Ondřej Lípa.

"Všichni, kteří poničili areál Viktorie Plzeň, jsou jen sprostí vandalové. Je to hnus, který se sportem nemá nic společného. Stydím se a jménem klubu distancuji. Viktorii uhradíme náklady na uvedení do původního stavu. Je to podraz na klub, nedělní zápas má být oslavou fotbalu," omlouvá se Tvrdík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články