Hlavní obsah

Hodnotit zápas do zdi? Připadám si jako blázen, čílí se jablonecký kouč Rada

Uherské Hradiště

Nepříjemnou sérii ligových zápasů s Jabloncem fotbalisté Slovácka neukončili. Přestože se krátce po přestávce ujali nad severočeským týmem vedení, těsný náskok neudrželi a neoblíbeného soka opět neporazili. Hosté odjížděli domů po remíze 1:1 spokojeni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada

Článek
Fotogalerie

Jablonecký trenér Petr Rada si sice plichty v Uherském Hradišti hodně cenil, ale přesto byl po zápase pořádně rozčilený. Těžce nesl, že musí utkání hodnotit v tiskovém středisku vzhledem k opatřením proti koronaviru na dálku sám bez zástupců médií. „To, co se teď děje, je úplná katastrofa. Já si tady sám připadám jako blázen. Proč tady se mnou nemůže být deset novinářů v rozestupech a s rouškami? I já bych si ji nasadil. Něco s tím udělejme, je přece nesmysl, abychom mluvili do zdi," neodpustil si peprnou poznámku na úvod.

Pak už klidnějším hlasem dodal, že Slovácko bylo pro jeho mužstvo těžkým soupeřem. „Má stabilizovaný celek, který v létě doznal změn pouze na postech brankáře a hrotového útočníka. Cicilia je velice kvalitní forvard, těžce se brání," uvedl na adresu dlouhána, který vstřelil v hradišťském dresu premiérový gól po letním přestupu.

Podle Rady se ale jeho hráči po inkasované brance probudili. „Paradoxně nám pomohla. Do té doby jsme víceméně čekali, až Slovácko skóruje. Pak už jsme si počínali směrem dopředu mnohem aktivněji. Střídající borci hru oživili, začalo nás být plné hřiště. Chramosta při přesné trefě z trestného kopu uplatnil výtečnou kopací techniku. Ještě jsme potom hrozili brejky. Při jedné tutovce Slovácka nás naopak ke konci podržel výborným zákrokem gólman Hrubý. Celkově jsme ale závěr střetnutí zvládli. Jsme za remízu rádi, z Hradiště se moc body vozit nebudou," předpověděl.

Po předchozím vítězství v premiérovém ligovém duelu nad Pardubicemi (1:0) mají Jablonečtí ze dvou zápasů čtyři body. Stačily jim k nim dvě vstřelené branky. „Pokládám to za vydařený vstup do sezony. Po změnách, k nimž v našem kádru došlo, musíme být trpěliví. Skoro všichni říkali, že máme na úvod ligy lehký los, avšak utkání s pardubickým nováčkem nebylo vůbec jednoduché, byť jsme hráli doma. A Slovácko tipuju na první šestku, takže jsme remizovali s velice kvalitním soupeřem," je přesvědčený Rada.

Reklama

Související témata: