Hlavní obsah

Hoftychovy emotivní návraty do Ďolíčku. Zase jsem byl schopen zpívat chorály Klokanů, přiznával

Návraty do Ďolíčku jsou pro něho pokaždé hodně emotivní. Obzvlášť teď, kdy bylo u Botiče po dvou letech zase plno a z tribuny za bránou okupované kotlem Klokanů zněly tradiční zelenobílé chorály. „Jak je slyším, jsem schopen si je zpívat i na lavičce. A i na té soupeřově,“ přiznával trenér Pavel Hoftych, který ve Vršovicích prožil tři báječné roky, na něž nemůže zapomenout ani on, ani příznivci Bohemians.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Pavel Hoftych během utkání na hřišti Bohemians.

Článek

I proto se do Ďolíčku tak rád vrací.

„A to přesto, že se mi tady nikdy předtím nedařilo. Vždyť já tady hrál s Libercem třikrát a pokaždé jsme prohráli," připomněl Hoftych své vršovické návraty ve službách Severočechů.

„Dvakrát tedy s Bohemkou a jednou s Pardubicemi, které v Ďolíčku hostují," upřesňoval čtyřiapadesátiletý kouč, jenž tentokrát přijel k Botiči s Mladou Boleslaví a poprvé uspěl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Bohemians 1905 během utkání na stadionu v Ďolíčku.

„Remíza je pro nás o to cennější, že kotel Bohemky dával domácím zase spoustu energie a pořádně je nabudil," věděl Hoftych z vlastní zkušenosti, že s diváky v zádech Klokani o třídu narostou.

Narostli i tentokrát, přesto je Hoftychova Bolka obrala.

„Zaslouženě, protože dělba bodů odpovídá tomu, co jsme viděli. A když už bod, pak raději za remízu 2:2, než 0:0," glosoval Pavel Hoftych partii na těžkém terénu, který fotbalu pochopitelně vůbec nepřál a dělal problémy oběma celkům.

I Klokanům, kteří jsou na rozoraný trávník přece jen daleko víc zvyklí a dovedou se s ním snáz vyrovnat. Zvlášť s podporou svých věrných...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi slaví gól.

„Samozřejmě že jsme v Ďolíčku silnější, protože fandové nám pomáhají do poslední chvíle. Pak nám třeba vynadají, a mnohdy oprávněně, což musíme přijmout, ale pořád jsou s námi," byl domácí kouč Luděk Klusáček o to víc zklamaný, že se svým příznivcům odměnili  jeho svěřenci jen jedním bodem, který je pro Bohemku v její současné situaci málo.

„Do konce základní části ligy ale hrajeme doma ještě třikrát. Musíme toho využít. Samozřejmě s pomocí fanoušků," věří Klusáček, že v zápasech se Slováckem, Libercem a Hradcem Králové bude jeho tým bodovat naplno a z barážových příček nakonec unikne.

Reklama