Hlavní obsah

Budějovice - Slovácko 0:1Hořké loučení. Drobný s Kladrubským v posledním zápase na Střeleckém ostrově neslavili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Daníček (penalta) 0 : 1
Záznam online reportáže

České budějovice

Ve svém vůbec posledním ligovém utkání před českobudějovickými fandy lačnili po výhře, jenže rozlučka brankáře Jaroslava Drobného a obránce Jiřího Kladrubského vítězně nedopadla. Na Střeleckém ostrově tryskalo z tváří obou person po nedělní bitvě se Slováckem zklamání, fotbalisté Dynama prohráli po penaltové trefě Daníčka 0:1.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný inkasuje gól z penalty v utkání se Slováckem.

Článek

Bylo znát, že na jihu Čech půjde o speciální duel. Při nástupu na trávník vytvořili fotbalisté Slovácka špalír a čekali na domácí hráče, kteří vyběhli z kabiny v různobarevných dresech klubů, v nichž Drobný působil během úspěšné kariéry. Následovala společná fotografie všech aktérů, aby se vzápětí zmocnily emoce i Kladrubského, jenž nasadil kapitánskou pásku a postavil se na levý kraj obrany. Od kamaráda, někdejšího sparťanského záložníka a současného hráče italské Parmy Juraje Kucky obdržel stejně jako Drobný památeční dres Dynama se jmenovkou Kladry.

Kladrubského rozlučka s kariérou i poslední zápas Drobného před fanoušky Dynama však měla pro oba borce hořkou pachuť. Přitom mohlo být na Střeleckém ostrově brzy veselo. Čolič po pouhé minutě vysunul Diopa, který ale místo střely zvolil přihrávku na nabíhajícího Mršiče, jenže balon mu poslal pod nohy.

A domácí tato situace tuze mrzela. V 17. minutě totiž Javorek podrazil ve vápně Klimenta a Daníček bezpečně přízemní ranou k pravé tyči poslal Slovácko z penalty do vedení. Poté vzplanuly na hřišti vášně. Po centru z levé strany stál Jurečka v ofsajdové pozici, balon ale přeletěl až k zezadu nabíhajícímu Klimentovi, který tvrdou ranou z první rozvlnil síť. Rozhodčí však odmávali ofsajd, což roznítilo hostující lavičku a zejména trenéra Svědíka.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Michal Tomič ze Slovácka a brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný.

Sudí se dopouštěli dalších nepřesných verdiktů a na hřišti panovala často nervozita. Dynamo se tlačilo za vyrovnáním, Mršič ale při lobu neuspěl stejně jako předtím při zblokované střele.

Jihočeši se hnali za vyrovnáním i po změně stran, sršeli aktivitou, jenže dlouho bez velkých šancí. Až Kousal po hodině hry hlavičkoval nad bránu a poté Bajza vyrazil ránu Alvira. Hosté kontrolovali hru, drželi hubený náskok a největší vzruch tak přišel až v 83. minutě, kdy Havel nahradil na trávníku Kladrubského, který střídal se slzami v očích. Postupně se objal se všemi spoluhráči i protihráči Kadlecem, Petrželou, Sadílkem, Šimkem a dalšími. Předal kapitánskou pásku Čavošovi a za velkého aplause publika definitivně opustil zelený pažit.

Dynamo prahlo alespoň po remíze, jenže vyloženou příležitost si v závěru už nevytvořilo. Slovácko si po trumfu na jihu Čech definitivně pojistilo čtvrtou příčku v tabulce a zaznamenalo tak nejlepší výsledek klubu v historii samostatné české ligy.

33. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)
Branka: 18. Daníček z pen. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Antoníček. ŽK: Alvir, Mršič, Čolič, Javorek, Brandner - Mareček, Kliment. Diváci: 794 (omezený počet).
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Králik, Kladrubský (83. Havel) - Javorek, Čavoš - Brandner (77. Ledecký), Alvir, Mršič (46. Mészáros) - Diop (60. Kousal). Trenér: Horejš.
Slovácko: Bajza - Tomič, Kadlec, Hofmann, Havlík - Mareček (60. Kohút), Daníček - Jurečka (72. Cicilia), Sadílek, Navrátil (83. Petržela) - Kliment (72. Šimko). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: