Hlavní obsah

Horváth smekl před Rezkem: Na to, že máš být už půl roku v penzi, to nebylo vůbec špatný!

Teplice

S Plzní zažil Jan Rezek historický první mistrovský titul, s jejím nynějším asistentem Pavlem Horváthem je "spojený pupeční šňůrou". Jsou to parťáci na život a na smrt. Zatímco Horváth sedí už roky na trenérské lavičce, 39letý Rezek proháněl v neděli viktoriány na hřišti v dresu Teplic.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jan Rezek z Teplic.

Článek

„Na to, že máš být už půl roku v penzi, to nebylo vůbec špatný. Gratulace k Tvému výkonu, máš veliké srdce!," vysekl Horváth Rezkovi poklonu na Twitteru. „Bál jsem se, aby mě Horvi nepozval v sobotu na kafe, musel bych odmítnout. Po zápase jsme chvíli pokecali," culil se Rezek po duelu na Stínadlech, který skončil těsnou výhrou hostů 1:0. Severočeši si však můžou drbat hlavy, proti lídrovi měli na bod. Vytvořili si dvě stoprocentní šance. V jedné figuroval Rezek, ve druhé Fortelný. Oba zblízka přestřelili.

„Koncovka je o detailech, situace jsou jednoduché jen zdánlivě. Pozitivní je, že proti Plzni, která inkasuje nejméně v lize, jsme si dokázali vytvořit šance," podotkl Rezek. Jenže Teplice zůstaly na předposlední příčce, každý další výsledkový pád je dostává psychicky níž. „Není proč věšet hlavy, je od čeho se odpíchnout. Věřím, že pokud budeme hrát dál takhle, otočí se to," doufá asistent teplického B-týmu, který vypomáhá áčku se záchranou.

„Chtěl jsem vidět od týmu bojovnost a to se splnilo. Udělal jsem několik změn v sestavě a jsem rád, že se hráči, kteří dostali prostor, ukázali v dobrém světle. Fotbal musel bavit, na naší i plzeňské straně bylo hodně šancí. Je jen škoda, že padl pouze jeden gól. Tento výkon můžeme brát jako odrazový můstek, ale zároveň nechci, aby nás to ukolébalo. Musíme hrát takto každý zápas a pak můžeme čekat nějaký dobrý výsledek."
Jiří Jarošík, trenér Teplic

Nový kouč Jiří Jarošík vytáhl Rezka jako trumf v prvním zápase na teplické lavičce, před 14 dny na půdě Slovácka (prohra 2:3). Rezek se blýskl gólem. Obrovským plusem je jeho přístup. Mladé, nezkušené spoluhráče, neúnavně povzbuzuje, chlácholí je, pokud jim něco nevyjde.

„Většina z nich v lize začíná, mají všechno před sebou. Kvalitu mají obrovskou. Pokud na sobě budou pracovat, můžou to dotáhnout daleko. Snažím se na kluky působit pozitivně. Možná mám ale výhodu, že nemám negativní náladu. Oni prohráli několik zápasů za sebou, já jsem teď přišel jako takový nováček," uvedl Rezek, kterému se v závěru nelíbilo, že plzeňský gólman Staněk natahoval čas otálením s výkopy.

Jednou mu dokonce běžel pro balon.„Řekl jsem mu, že mu míč přinesu, že ještě nejsem tak starý. Rozhodčí jeho zdržování bohužel přehlížel. Hrály se jen tři minuty nastavení. Škoda," zlobil se zkušený univerzál.

Reklama

Související témata: