Hlavní obsah

Hotovo! Slavia ztrácí další oporu. Český reprezentant míří do Itálie

Praha

Hotovo. Přestup, který byl na spadnutí, je realitou. Fotbalová Slavia ztrácí další oporu, její odchovanec Jaromír Zmrhal opouští Eden a nově bude hájit barvy nováčka Serie A Brescia Calcio, s nímž se dohodl na čtyřleté smlouvě. Informaci potvrdily oficiální stránky klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová radost Jaromíra Zmrhala.

Článek

Přestup byl formálně dotažen během úterý. „Chvíli jsme vyjednávali o ceně, ale nakonec Jaromíra uvolníme. Je to odchovanec, který pro klub strašně moc udělal, má na přestup do zahraničí morální právo. V minulosti na přání klubu zůstal a odmítl dvě zahraniční angažmá. Vyšel nám vstříc v situaci, kdy by jeho odchod klub sportovně poškodil," komentuje přestup českého reprezentanta předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„S jeho přestupem souhlasí i trenéři a doporučuje ho sportovní ředitel. Slavia má dnes na drtivou většinu pozic řadu srovnatelných alternativ," vysvětluje s tím, že oba kluby se domluvily, že přestupovou částku nebudou zveřejňovat.

„Jaromíra neprodáváme z ekonomických důvodů, jakkoliv každý klub potřebuje peníze, ale prodáváme ho z hlediska růstu jeho sportovní motivace, tým to neoslabí. V tomto kontextu je pro mě důležité, že trenéři i sportovní ředitel s tím souhlasí," dodává Tvrdík.

Sám hráč se na novou výzvu těší: „Jsem rád, že jsem celý život mohl hrát za Slavii. Teď ale přichází něco nového. Já jsem si samozřejmě vždycky přál zkusit zahraničí. Přišla nabídka, kterou bych chtěl zkusit, a Slavia mi vyšla vstříc. Seria A je něco, co jsem nikdy nečekal, že by mohlo přijít."

Na odchodu ze Slavie už byl dvakrát, ale pokaždé z něj sešlo. „Určitě toho nelituji. Nějaké nabídky tu byly, ale vždycky když Slavia potřebovala pomoct, tak jsem zůstal, protože jsem věděl, že jí můžu pomoct, a hlavně jsem jí chtěl pomoct. V tuhle chvíli si ale myslím, že moji pomoc tolik nepotřebuje, protože má skvělý tým. Parta je tu výborná a myslím, že to zvládne tentokrát i beze mě," věří Zmrhal, který Slavii opouští po patnácti letech.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články