Hlavní obsah

Hráčem dubna ve fotbalové lize je Douděra, nejlepším trenérem Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hráčem měsíce v první fotbalové lize se poprvé v kariéře stal mladoboleslavský krajní záložník či bek David Douděra. Mezi trenéry za duben zvítězil plzeňský kouč Michal Bílek. Výsledky tradiční ankety vyhlásila Ligová fotbalová asociace. Douděra v hlasování fanoušků předčil plzeňského brankáře Jindřicha Staňka a královéhradeckého středopolaře Adama Vlkanovu. Bílek porazil královéhradeckého Miroslava Koubka a mladoboleslavského Pavla Hoftycha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Douděra z Mladé Boleslavi v akci.

Článek

S deseti góly je nečekaně šestým nejlepším střelcem Fortuna ligy. David Douděra zároveň stojí v čele produktivity obránců, lépe si z celé soutěže vedou jen jména typu Hložek nebo Jurečka. Mladý bek měl v dubnu skvělou formu. V šesti zápasech v měsíci dal stejný počet branek a v posledních osmi duelech, do kterých zasáhl, skóroval osmkrát.

Žádný div, že podle zákulisních informací si Douděru jako posilu vyhlédla mistrovská Slavia...

Je perfekcionista. „Rozebírám si každou svou akci a společně s tátou (trenér třetiligových Zbuzan) si vyhodnocuji, co jsem měl udělat jinak nebo jestli jsem ji vyřešil dobře," popisuje v posledním rozohovoru pro Sport.cz.

Jeden z objevů ligy by měl být v hledáčku top klubů. Úryvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Sedmapadesátiletý bývalý trenér české reprezentace Michal Bílek navzdory předsezonním prognózám útočí s Plzní na ligový titul. Viktoria tři kola před koncem nadstavby vede tabulku o dva body před obhájcem trofeje a hlavním favoritem Slavií.

Západočeši si pod Bílkem v pěti dubnových kolech připsali tři vítězství a dvě remízy. Nerozhodný výsledek zaznamenali i v neděli 1. května ve šlágru proti vršovickému rivalovi v Edenu (1:1).

"Naše vyhlídky jsou pozitivní, ale jak nás, tak i Slavii a Spartu čekají ještě tři těžká utkání. Dvoubodový náskok je důležitý, ale ještě nás čeká spousta práce. Teď si to užijeme, ale pak už musíme myslet na další zápas se Spartou," plánoval Bílek po remíze v Edenu.

Reklama

Související témata: