Hlavní obsah

Hráčem měsíce je pan Štístko z Dynama, trenérům už zase vládne Trpišovský

Praha
Aktualizováno

První je objevem podzimu, druhý dlouholetou stálicí. Hráčem měsíce za listopad ve fotbalové Fortuna lize je Fortune Bassey z Dynama České Budějovice, trenérem pak Jindřich Trpišovský ze Slavie. Bassey čtyřmi góly ve třech zápasech pomohl Jihočechům ke dvěma vítězstvím. Sešívaní pod Trpišovského vedením zapsali tři přesvědčivé výhry bez inkasované branky a drží se v čele tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fortune Bassey z Českých Budějovic a Dávid Hancko ze Sparty Praha.

Článek

V nadsázce by se dalo říct, že dělá čest svému jménu. Pro České Budějovice je Fortune Bassey opravdovým Štístkem. Jeho čtyři listopadové trefy vynesly Jihočechům celkem šest bodů.

Vrcholným dílem třiadvacetiletého útočníka z Nigérie byl především velkolepý obrat proti rozjetému Slovácku. Moravané na Střeleckém ostrově vedli o dvě branky, domácí navíc dohrávali v deseti bez vyloučeného Hory. Po rohovém kopu ovšem snížil Valenta a mezi 82. a 85. minutou přišly velké chvíle Basseyho. Nejprve udržel na zádech soupeřova stopera a vyrovnal. Poté se pustil do úniku z poloviny hřiště, na jehož konci poslal míč za záda gólmana Nguyena a zařídil výběru trenéra Horejše všechny body.

Červenobílý válec. Takové byly listopadové zápasy v podání úřadujícího šampiona z Edenu. Slavia si během nich podstatně vylepšila skóre. Protivníkům totiž nasázela dohromady třináct branek, sama pak neinkasovala ani jednu. I díky tomu mužstvo vedené „českým Kloppem" Jindřichem Trpišovským stále figuruje na první příčce tabulky. Na druhou Plzeň má momentálně k dobru tři body, na třetí Spartu pět bodů.

Pětačtyřicetiletý Trpišovský předvedl se sešívanými dvě pětigólové kanonády. Jejich cílem se staly Pardubice a Jablonec. Před uplynutím listopadu ještě Slavia hladce porazila poslední Teplice (3:0).

Reklama

Související témata: