Hlavní obsah

Hráčem měsíce Kuchta, mezi trenéry v lize vyhrál Veselý

Útočník Sparty Jan Kuchta se stal hráčem měsíce v první fotbalové lize. Mezi trenéry v březnu vyhrál Jaroslav Veselý z Bohemians 1905. Ligová fotbalová asociace (LFA) o tom informovala v tiskové zprávě.

V útoku fotbalové Sparty září trio Kuchta, Čvančara, Haraslín. Příspěvek z pořadu Přímák.

 
Článek

Šestadvacetiletý Kuchta dal ve třech březnových zápasech nejvyšší soutěže tři góly. Dvěma brankami pomohl k výhře nad Teplicemi 4:1, skóroval i v Ostravě při triumfu 3:0. V posledním utkání před reprezentační pauzou se mezi střelce nezapsal, Sparta i tak zvítězila na hřišti Hradce Králové v jeho azylu v Mladé Boleslavi 2:0 a za městským rivalem Slavií je druhá pouze o skóre.

Kuchta v anketě předčil klubového i reprezentačního spoluhráče Tomáše Čvančaru a jabloneckého Jana Chramostu. Rovněž oni vstřelili v březnu tři branky, Chramosta přitom odehrál jen dva zápasy.

Stejně jako Sparta také Bohemians vyhráli v březnu všechny tři ligové duely. "Klokani" pod Veselého vedením nejprve premiérově v historii samostatné ligy zvítězili v Liberci (3:1), poté si poradili s Pardubicemi (2:0) a následně poprvé od října 1996 triumfovali na hřišti obhájce titulu z Plzně (2:1), přestože dohrávali v oslabení. Vršovický celek se díky tomu posunul v neúplné tabulce na čtvrté místo.

Pětačtyřicetiletý Veselý ovládl anketu před trenérem Sparty Brianem Priskem, který ji předtím vyhrál dvakrát za sebou, a Davidem Horejšem z Jablonce.

Reklama

Související témata: