Hlavní obsah

Olomouc - Hr. Králové 2:2Hradec na Hané dvakrát vedl, ale odváží si jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Leibl 0 : 1
25. Ventúra 1 : 1
63. Koubek 1 : 2
82. Vodháněl 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sigmy Olomouc remizovali v nedělním duelu 19. kola první ligy s Hradcem Králové 2:2. Votroci na Hané dvakrát vedli, nakonec si ale odvážejí jen bod. Sigma i potřetí na jaře jen remizovala.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Hradce Králové Michal Reichl likviduje centr během utkání 19. kola první ligy na půdě Sigmy Olomouc.

Článek
Fotogalerie

Hradečtí fotbalisté v obou předchozích jarních zápasech hned v úvodu inkasovali po standardních situacích, tentokrát jim ale začátek vyšel dokonale. Už v osmé minutě nedokázala domácí obrana odvrátit Smržův přímý kop a obránce Leibl u vzdálenější tyče vstřelil svůj první gól v tomto ročníku. O pět minut později Gabriel nebezpečně vypálil z otočky a Trefil jen s námahou vytáhl míč nad břevno.

Na druhé straně měl brankář Reichl plno práce se střelou Navrátila, ale na Ventúrův umístěný volej byl ve 25. minutě krátký. Pro hodně aktivního slovenského záložníka to byl už třetí střelecký pokus v zápase a druhý ligový gól v olomouckém dresu poté, co loni přišel z druhé nejvyšší maďarské soutěže.

Východočeši, jimž ze zdravotních důvodů opět chyběli dva nejlepší střelci Vašulín a Kubala, se k zakončení téměř nedostávali. Zato domácí Chytil několikrát potrápil soupeřovy obránce a po jeho přihrávce měl na kopačce druhý gól Zmrzlý, ale Reichl jeho úmysl vystihl.

Po změně stran Hanáci ještě víc zatlačili soupeře před jeho branku a stoper Beneš hlavičkoval těsně vedle tyče. Jenže z ojedinělého protiútoku našel Gabriel přesně Matěje Koubka a ten znovu strhl vedení na stranu hostů. V probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže zaznamenal druhý zásah.

Sigma ale měla dál převahu a v závěru se dočkala odměny. Střídající Vodháněl svou první šanci ještě nevyužil, při té druhé po Růskově přihrávce zachránil bod. V lize se mezi střelce zapsal poprvé od května 2020, kdy skóroval ještě v barvách Bohemians. Hanáci díky tomu bodovali v 10 z posledních 11 kol.

Hradečtí fotbalisté s Olomoucí počtvrté v řadě v lize neprohráli. K dnešním dvěma gólům a bodu jim stačily tři střely na branku. Východočeši ale nevyhráli páté z posledních šesti kol.

19. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FC Hradec Králové 2:2 (1:1)
Branky: 25. Ventúra, 82. Vodháněl - 8. Leibl, 63. Matěj Koubek. Rozhodčí: Všetečka - Pečenka, Líkař - Zelinka (video). ŽK: Saňák (asistent trenéra), Ventúra, Beneš, Fortelný - Ryneš, Čihák, Leibl, Pudhorocký. Diváci: 2202
Olomouc: Trefil - Pokorný (67. Vodháněl), Beneš, Vraštil - Navrátil (67. Matoušek), Breite (62. Zorvan), Ventúra, Zmrzlý (67. Sláma) - Fortelný (90.+4 Poulolo) - Růsek, Chytil. Trenér: Jílek.
Hradec: Reichl - Čihák, Ševčík, Leibl (45.+1 Čech) - Gabriel, Smrž, Rada (75. Pudhorocký), Kodeš, Novotný (46. Harazim) - Ryneš, Matěj Koubek (90.+3 Dvořák). Trenér: Miroslav Koubek.

Reklama