Hlavní obsah

Divočina v Ďolíčku, Sparta si v derby s chutí zastřílela. Plzeň pronásleduje lídra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie vedou Fortuna ligu opět už jen o jediný bod. Plzeň totiž v nedělním utkání 19. kola vyhrála 2:1 nad Českými Budějovicemi a stáhla manko na lídra. Branky vítězů vstřelil záložník Roman Květ. Kanonádu v pražském derby viděl vršovický Ďolíček. Bohemians podlehli v bitvě plné emocí Spartě 2:6, k vidění byly tři penalty. Mladá Boleslav doma nečekaně padla s posledními Pardubicemi, tři body pro hosty zařídil Dominik Janošek. Sigma Olomouc doma dvakrát prohrávala s Hradcem Králové, nakonec ale tento duel neměl po výsledku 2:2 vítěze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radostné gesto sparťanského fotbalisty Ladislava Krejčího ve vršovickém Ďolíčku. Letenští derby s Bohemians ovládli.

Článek
Fotogalerie

Obhájce titulu Plzeň doma prohrála dva z posledních tří ligových duelů, ale Českým Budějovicím v nejvyšší soutěži nepodlehla třiadvacetkrát po sobě od října 2006. V neděli zajistil Viktorii tři body záložník Roman Květ. Dynamo se sice výsledkově trápí, ale na půdě favorita se statečně pralo o body a mělo i daleko vyšší držení míče.

Plzeň vedla o dvě branky, pak duel zdramatizoval stoper Viktorie Václav Jemelka, jenž usměrnil míč do vlastní sítě a Jihočeši byli ve hře. Vyrovnat se jim však nepodařilo a prohráli tak i třetí jarní zápas.

Sigma Olomouc je v jarní části nejvyšší soutěže remízovým králem, když nerozhodně skončily zatím všechny tři její duely. Hanáci tentokrát doma s Hradcem Králové dvakrát prohrávali a remízu jim zajistil až osm minut před koncem Vodháněl..

Zimní posila Sparty Fin Kairinen tématem v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Poslední Pardubice věděly, že Zlín v sobotu naplno zabral a odskočil jim na šest bodů. V Mladé Boleslavi tým trenéra Radka Kováče určitě nebyl favoritem, ale nakonec dokázal vyhrát. O jedinou trefu se postaral ve 23. minutě Dominik Janošek, čisté konto si připsal exsparťan Florin Nita. Východočeši venku získali polovinu z celkových 14 bodů.

Klokani v divokém derby se Spartou propadli v defenzivě, když prohráli 2:6. Důležitý moment přišel před odchodem do kabin, kdy Puškáč za stavu 1:0 pro Letenské neproměnil penaltu.

Po pauze sice Čermák vyrovnal na 1:1, ale Letenští rychle odpověděli parádním zásahem Haraslína a měli od té chvíle navrch. K vidění byly celkem tři penalty. Čermák na straně domácích a Ladislav Krejčí za Spartu už byli úspěšní. V rudém dresu se gólově prosadili i útočníci Kuchta, Čvančara i střídající Minčev.

Program 19. ligového kola
Sobota
Ostrava - Jablonec 1:2
Liberec - Slovácko 0:1
Zlín - Teplice 2:1
Slavia - Brno 2:0
Neděle
Olomouc - Hradec Králové 2:2
Branky: 25. Ventúra, 82. Vodháněl - 8. Leibl, 63. Koubek
Plzeň - České Budějovice 2:1
Branky: 12. a 57. Květ - 62. vlastní Jemelka.
Mladá Boleslav - Pardubice 0:1
Branka: 23. Janošek.
Bohemians - Sparta 2:6
Branky: 48. a 70. z pen. Čermák - 15. a 60. z pen. L. Krejčí, 56. Haraslín, 67. Čvančara, 81. Kuchta, 90.+3 Minčev..

Reklama

Související témata: