Hlavní obsah

Hříšníci Sivok s Kodešem si jednou nezahrají, Kadlec ještě na trest čeká

Aktualizováno

Fotbalová disciplinárka projednala per rollam případy hříšníků z víkendových zápasů. Tomáš Sivok (České Budějovice) a Petr Kodeš (Teplice) si kvůli vyloučení v první lize jednou nezahrají. Michal Kadlec (Slovácko) se trest za stejný přestupek dozví ve čtvrtek.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Rozhodčí Ondřej Berka uděluje žlutou kartu Tomáši Sivokovi z Dynama.

Článek

Během neděle se posunuli do čela negativního žebříčku. Tomáš Sivok a Petr Kodeš byli vyloučeni podruhé v ligovém ročníku.

Teplický Kodeš šel pod sprchy po druhé žluté kartě až v první minutě nastavení domácího duelu s Opavou. Severočeši pak ztratili body remízou 2:2 se zachraňující se Opavou.

Jihočeši v Ďolíčku doplatili na Sivokovo vyloučení víc. Kapitán Dynama obdržel druhou žlutou kartu již necelé dvě minuty po změně stran. Klokani v přesilovce přidali další gól a nakonec vyhráli 3:2, oslabení hosté stačili v závěru už jen snížit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vyloučený Michal Kadlec ze Slovácka.

Další zkušený internacionál Michal Kadlec se nechal vyprovokovat Kuchtou v nastavení prvního poločasu a jeho Slovácko pak prohrálo v Liberci 1:3.

Kadlec má stejně jako Karel Pojezný z druholigové Jihlavy za vyloučení předběžně zastavenou závodní činnost a jejich případy budou projednány na čtvrtečním řádném zasedání disciplinárky.

Za čtvrtou žlutou kartu jedno kolo vynechají Michal Vepřek (Olomouc), Lukáš Štetina (Sparta), Miloš Kratochvíl (Jablonec) a Ondřej Lingr (Karviná). Karvinský Gigli Nsungani Ndefe si pak za osmé napomenutí odpočine dvakrát.

Reklama