Hlavní obsah

Hvězda Slavie má tátu mistra světa a Evropy. Sport byste neuhádli

Praha

Prožívá těžké období. Kvůli vážnému zranění se musí dlouhé měsíce na zápasy svojí Slavie i fotbalové reprezentace jen dívat. Lukáš Provod je ale pozitivní nátura, návrat na trávníky plánuje někdy během února a jde si cílevědomě za svým. Stejně jako během celé kariéry, také v nepříjemné situaci mu pomáhá, že pochází ze sportovní rodiny. Která z fotbalových hvězd může třeba říct, že její otec je mistrem světa a Evropy...?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod ze Slavie Praha během utkání prvního kola vyřazovací části Evropské ligy s Leicesterem City.

Článek

Má dva mistrovské tituly se sešívanými, doma si ale nemůže až tak vyskakovat. Otec Ladislav Provod má doma blyštivých medailí mnohem víc. Za tituly mistra světa a Evropy!

„Táta jezdí závodně na koloběžce. Všichni se smějí, když to říkám, ale je hodně úspěšný. Je dokonce mistr světa a Evropy na koloběžce. Takže na ní nejen jezdí, ale je také velmi úspěšný," pyšní se syn Lukáš Provod jako host při zpovědi ve Fortuna Baru.

Foto: LFA

Nejlepším hráčem sezony první fotbalové ligy byl poprvé zvolen záložník Lukáš Provod z mistrovské Slavie.

„U nás se jezdí Rollo liga, což je seriál závodů během roku. Počítají se body a táta dokázal vyhrát myslím desetkrát po sobě," dodává fotbalový reprezentant.

Foto: Profimedia.cz

Ladislav Provod během závodů na koloběžce.

Otcovo netradiční odvětví respektuje. „Je to hodně zajímavý sport. Když jsme byli s bráchou malí, měli jsme koloběžky a často jezdili na závody s tátou. Brácha, který také hraje fotbal, si jede s tátou zazávodit, když má čas," poukazuje, že rodinu proslavila i koloběžka.

Úsměvný, ale velice náročný sport

„Je to sice úsměvný, ale velice náročný sport. Táta musí trénovat vlastně každý den. Měli jsme v něm vzor. I na nás se přeneslo, že musel hodně trénovat a starat se o své tělo, chtěl být úspěšný a vyhrávat. Díky tomu máme s bráchou mentalitu a charakter po tátovi," uvědomuje si synek.

Jedno je však jisté. Pokud jde o šlapání, nemůže si s tátou jen tak vyjet.

„To se nedá... Když jsme byli mladší, tak jsme s bráchou často vyjeli na kole a táta na koloběžce. V pohodě nám stačil, protože koloběžka má vpředu velké silniční kolo. Z kopce jsou schopní jet klidně 80 kilometrů za hodinu. Prostě šílená rychlost, nestačili jsme mu ani na kole. Moc v pohodě se s ním prostě jet nedá," kření se Provod.

Máma hraje volejbal. Kluci vyzkoušeli spoustu jiných sportů, ale nakonec si prosadili fotbal. A pětadvacetiletý Lukáš v něm došel hodně daleko.

Reklama

Související témata: