Hlavní obsah

I já svůj sen sním, remíza mně však radost z nominace pokazila, přiznával Limberský

V nedělním dopoledni se dočkal dodatečné nominace do české fotbalové reprezentace na středeční přípravný zápas v Irsku, po odpoledním ligovém duelu s pražskou Duklou se přesto plzeňský obránce David Limberský kabonil. Remíza a překvapivě ztracené body přebily radost z toho, že na něho trenér národního týmu Michal Bílek ukázal a že se bude moci ucházet o místo v reprezentaci pro evropský šampionát.

Foto: Petr Horník, Právo

David Limberský na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Měl byste se radovat, neboť jste se stejně jako čtyři současní a dva bývalí spoluhráči dočkal nominace do české reprezentace, namísto toho je na vás po nedělním ligovém duelu s Duklou zklamání víc než patrné...

Také že zklamaný jsem. A obrovsky! Zápas s Duklou jsme měli pod kontrolou, vedli jsme, ale jediná chyba nás o vítězství připravila. A nic nepomohla obrovská převaha, kterou jsme v závěru měli, a spousta stoprocentních šancí, jež jsme si připravili.

Byla větší chybou minela brankáře Marka Čecha, který pustil za svá záda lehkou střelu z dálky, nebo příležitosti, které jste hlavně v závěrečné půlhodině proti oslabeným Pražanům zahazovali?

Všechno to byly chyby. Ta gólmanova je samozřejmě vidět daleko víc, ale nemyslím, že by šlo o větší chybu, než neproměněné šance našich útočníků.

Nakolik se na překvapivé remíze s Duklou podepsala na vašem mužstvu 120 minut trvající pohárová partie ve čtvrtek v Gelsenkirchenu? Cítil jste velkou únavu?

S trenérem jsme byli domluveni, že se o přestávce protočíme s Rajtoralem, ale protože jsem se cítil celkem slušně, chtěl jsem pokračovat i ve druhé půli. Po hodině hry se ptal kouč na únavu znovu, ale protože jsem se už dostal do zápasového rytmu a náš závěrečný nápor byl obrovský, vydržel jsem až do konce. Myslím, že jsem utkání zvládl, i když ke konci už byla únava znát.

Co na to trenér Vrba?
Nakolik vám komplikuje život, že do nominace české reprezentace byl dodatečně povolán i Limberský, takže se na důležitý zápas se Spartou budete chystat bez pěti hráčů základní sestavy?
Bez osmi, protože dva odjedou na sraz jedenadvacítky a osmý se pak vydal za slovenskou reprezentací, což samosebou komplikaci představuje. Limberský si ovšem vzhledem ke své výkonnosti, kterou potvrdil jak v zápasech proti Schalke, tak i třeba v Teplicích, nominaci zasloužil. Netuším ovšem, zda nebyl povolán jen proto, že je jiný hráč zraněný. Pak bude ovšem zajímavé sledovat, zda tito hráči ve svých klubech příští víkend nastoupí. Pokud by tomu tak bylo, vznikla by poněkud zvláštní situace, neboť my musíme i zraněné hráče na sraz posílat. Nejde mi v tomto případě jen o plzeňské hráče, ale o princip.

Určitě vás hnala dopředu páteční prohra Sparty v Hradci Králové, neboť jste měli v případě vítězství možnost stáhnout manko na první příčku na sedm bodů. O to víc musí mrzet, že jste jen remizovali a příležitost promarnili.

My jsme za Spartou ještě pořád strašně daleko. Musela by teď na jaře pravidelně prohrávat a my naopak pravidelně tři body získávat, abychom s ní ještě mohli hrát o titul. Proto se spíše koukáme na druhé a třetí místo v tabulce, o které chceme hrát.

Zatímco spoluhráči jsou rozčarováni z remízy, vy sám byste alespoň trochu radosti prožívat měl, neboť jste se dostal dodatečně do nominace české reprezentace. Určitě povzbudivá zpráva...

Dozvěděl jsem se ji od trenéra Vrby při rozcvičení na zápas a samozřejmě mě potěšila. Chtěl jsem se však plně koncentrovat na utkání s Duklou, takže jsem jí nevěnoval zase až tak velkou pozornost. A po zápase jsem byl i já zklamaný z remízy...

I tak se vám nabízí možnost poprat se o místo v národním mužstvu a dostat se s ním na evropský šampionát...

Samozřejmě že každý hráč figurující v nominaci sní svůj sen o tom, že se na EURO dostane. Kvalita hráčů je však obrovská, takže záleží na trenérovi Bílkovi. Budu se proto snažit hrát co nejlépe a on si pak udělá nominaci podle svého.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Liberec 30 68 : 29 66
2 Sparta 30 51 : 25 64
3 Plzeň 30 66 : 33 63
4 Ml. Boleslav 30 49 : 34 50
5 Teplice 30 36 : 30 46
6 Dukla 30 42 : 35 42
7 Slovácko 30 29 : 32 41
8 Jablonec 30 54 : 43 40
9 Příbram 30 44 : 56 39
10 Č. Budějovice 30 30 : 51 35
11 Olomouc 30 42 : 38 34
12 Slavia 30 28 : 34 34
13 Hradec Králové 30 22 : 38 31
14 Ostrava 30 31 : 48 28
15 Bohemians 30 20 : 54 24
16 Žižkov 30 23 : 55 19

Reklama

Související témata: